Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Comănescu a preluat Dobrogea TV!

ro

28 Sep, 2015 18:04 3221 Marime text
 
Pe undeva prin luna iulie, cunoscutul om de afaceri Gabriel Comănescu a încercat să preia televiziunea de ştiri Dobrogea TV de la omul de afaceri Mihai Craiu, cel care avea societatea Media Consulta Regie SRL din Constanţa. Nu a reuşit pentru că s-a pus de-a curmezişul Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Practic, Craiu solicita acordul CNA privind modificarea acţionariatului spu.
Firma Media Consulta Regie SRL este cea care deţine de fapt licenţa audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice (cablu, n.r.) pentru televiziunea Dobrogea TV. Potrivit documentelor depuse la CNA, la acea vreme asociaţii societăţii Media Consulta Regie SRL erau: Media Consulta Internaţional SRL (asociat unic Mihai Craiu) – 95% şi Mihai Craiu (5%). Craiu s-a bazat pe faptul că legislaţia audiovizualului cerea ca furnizorii de servicii media audiovizuale să solicite CNA în mod obligatoriu acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, inclusiv în structura acţionariatului până la nivel de persoană fizică şi juridică. Deşi asta a încercat să facă Mihai Craiu, CNA i-a comunicat că nu poate să-şi dea acordul pentru modificarea acţionariatului Dobrogea TV, din cauză că legislaţia audiovizualului prevede că modificările în licenţa audiovizuală pot fi aduse după minimum un an de la începerea difuzării serviciului de programe, prelungirea valabilităţii sau preluarea licenţei audiovizuale.
Acum însă, lucrurile stau cu totul altfel, deoarece a trecut timpul cerut de legislaţie.
Astfel, în şedinţa din 24 septembrie, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis să acorde societăţii Media Consulta Regie SRL acordul de modificare a acționariatului societăţii. CNA a aprobat în unanimitate solicitarea.  
Firma Media Consulta Regie SRL are sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Mamaia, nr. 284, clădire C1. Societatea a fost înfiinţată în anul 2011 şi are un capital social de 200 de lei. Firma are drept asociat persoană juridică „Atelier Media” SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, Incintă Port, dana 34, camera 43B. Este singurul asociat. Administrator al firmei este Vintilă Alin-Cezar. Obiectul de activitate al firmei este „activităţi de difuzare a programelor de televiziune”.
Dar cine este „Atelier Media” SRL? Potrivit Registrului Comerţului, firma  a fost înfiinţată în 2014, într-un sediu cu care există un contract de comodat din data 15.04.2010 emis de Grup Servicii Petroliere SA (deţinut de Gabriel Comănescu). Capitalul subscris al acestei societăţi este de 500 de lei.
Asociaţii firmei sunt Matei Alexandru Cătălin, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 2% / 2%, Vintilă Alin Cezar, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 2% / 2%, Pascu Lucian, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 2% / 2%, Comănescu Gabriel Valentin, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 94% / 94%. Administrator este Ţivichi Camelia-Claudia. Obiectul de activitate al firmei este "activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune". 

AICI puteţi vedea decizia CNA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii