Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:31 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii de amploare Furturi de cărbune sub protecţia unor poliţişti

ro

03 Sep, 2015 07:48 867 Marime text
 
În această dimineaţă, lucrătorii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, pun în executare un număr de 23 mandate de percheziţie domiciliară emise de către Tribunalul Bucureşti la domiciliile suspecţilor şi la locurile de muncă ale acestora, respectiv Poliţia Oraşului Turceni şi Poliţia Oraşului Rovinari.
De asemenea, se vor pune în executare, în vederea continuării cercetărilor, un număr de 28 mandate de aducere a suspecţilor, 10 dintre aceștia fiind cercetaţi pentru furt calificat, cinci pentru pentru dare de mită şi 13 pentru luare de mită.
În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate mai multe persoane care aveau ca preocupare constantă sustragerea unor cantităţi însemnate de cărbune din instalaţiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, acest cărbune era transportat şi comercializat pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Mehedinţi. Activitatea de transport a cărbunelui sustras era desfăşurată sub protecţia unor agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj - Poliţia Oraşului Turceni, Poliţia Oraşului Rovinari şi posturile de poliţie arondate, care pretindeau şi primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competenţă a autoutilitarelor folosite în acest scop.
Peste 100 de ofițeri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Frații Buzești”, sunt implicaţi în cele peste 25 de percheziții și patru controale la societăți comerciale pentru destructurarea unei grupări specializate în furt de cărbune. Se pare că 13 polițiști ar fi implicați în furturile de cărbune.
Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Jandarmeriei Române – B.S.I.J. și al Serviciului Român de Informații.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii