Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furnizau droguri până şi în penitenciare Procurorii DIICOT au reţinut în Galaţi şi Tulcea 90 de suspecţi de trafic de droguri

ro

29 Jan, 2015 08:31 2346 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializate în traficul cu droguri de mare risc, droguri de risc şi produse cu efect psihoactiv (cunoscute sub denumirea generică de „substanţe etnobotanice”).
 
    În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna martie 2014, membrii grupării infracţionale au procurat, deţinut, oferit şi valorificat către alte persoane (inclusiv persoane aflate în stare de deţinere) droguri de mare risc (comprimate ecstasy) şi droguri de risc (produse cannabice sub formă de marijuana).
 
    De asemenea, există suspiciuni că membrii grupării au produs importante cantităţi de „produse etnobotanice”, prin impregnarea unor substanţe cu efect psihoactiv în produse ce pot fi consumate prin inhalare ori prizare, ulterior acestea fiind  oferite spre vânzare către diferiţi consumatori (în special tineri).
 
    Au rezultat indicii că o mare parte a persoanelor care au consumat astfel de substanţe, în ultima perioadă de timp, au avut nevoie de îngrijiri medicale în regim de urgenţă.
 
    La sediul Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism vor fi aduse, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor procesuale, un număr de 90 de persoane.
 
    La acţiune participă cadre din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Gărzii de Coastă – Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi.
 
    Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale.
 
    Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate benficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii