Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundaţia Fantasio, la judecată cu SPIT Constanţa (rechizitoriu)

ro

03 Jul, 2015 08:03 1594 Marime text
Fundaţia Fantasio, deferită Justiţiei de procurorii Anticorupţie, pentru constituirea unui grup infracțional organizat şi evaziune fiscală, a chemat la judecată Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa.
 
Conform Portalului instanţelor de judecată, Fundaţia Fantasio cere magistraţilor anularea unui act administrativ. Până la acest moment nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
   
UPDATE 13.13

Contactaţi telefonic, reprezentanţii fundaţiei spun că dosarul se bazează pe contestaţia unui impozit calculat de SPIT.
 
Amintim că Fundaţia Fantasio a fost înfiinţată pe 25 martie 2005, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Constanţa. Fundaţia Fantasio a avut drept de administrare asupra imobilului „Pavilion Expoziţional Constanţa“, proprietate publică a Judeţului Constanţa, încă din 2009, ca urmare a unei hotărâri CJC. În ianuarie 2015, Consiliul Judeţean i-a retras Fundaţiei Fantasio dreptul de administrare a  Pavilionului Expoziţional.
 
Pe data de 16 aprilie 2015, DNA Constanţa dispus trimiterea în judecată a fundaţiei, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi evaziune fiscală.   
 
În cauză, Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu (3 infracțiuni, din care 2 în formă continuată), pentru constituire a unui grup infracțional organizat, dar şi pentru conflict de interese (9 infracțiuni, din care 5 în formă continuată).

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii