Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC își recuperează banii pompați în Fundația Fantasio!

ro

25 Dec, 2015 23:59 2186 Marime text
 
Dosarul 4529/118/2014, aflat pe rolul Tribunalului Constanța, este cel în care Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța în calitate de reclamanți au chemat în judecată Fundația Fantasio.

După multe amânări, în 23 decembrie, magistrații au admis cererea expertului Moroșan Elena Mădălina de majorare a onorariului de exoert cu suma de 600 lei și obligă reclamantul și pârâta să achite expertului câte 300 de lei.

De asemenea, magistrații au admis în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanții Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța în contradictoriu cu pârâta Fundația Fantasio. Se admite obligarea pârâtei să plătească reclamanților suma de 2166834,77 lei. Obligă Fundația Fantasio la plata către reclamanți a sumei de 2600 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care 1.300 lei repreyintă onorariu expert și 1.300 lei onorariu avocațial.

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. 

Totul a început în 2014, când, pe rolul Tribunalului Constanţa, la secţia de contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat dosarul nr. 4529/118/2014, având ca obiect „pretenţii“. În această cauză, Judeţul Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa au acţionat în judecată Fundaţia Fantasio.
La prima vedere, problema nu pare ieşită din comun: Consiliul Judeţean cheamă la judecată o fundaţie. Însă, potrivit Registrului Naţional ONG, Fundaţia „Fantasio“ are ca asociaţi/fondatori tocmai Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Constanţa. Iar componenţa Consiliului Director al instituţiei este la fel de interesant, fiind format din următorii: Maria Magiru, consilier judeţean şi directorul Muzeului de Artă Populară, Răsvan Cernat, Vasile Gherghilescu, directorul Teatrului de Copii şi Tineret Constanţa, Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă, Ion Ţiţoiu, Constantin Papadopol, Doina Voivozeanu, directorul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Theodor T. Burada”, Eduard Bădilă, şef Serviciu Cultură, Protocol, Organizare Evenimente în cadrul Consiliului Judeţean, Petrică Munteanu, consilier judeţean şi directorul Direcţiei Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa.

Ideea ar fi următoarea: potrivit hotărârilor iniţiate în 2012 de Nicuşor Constantinescu, au primit bani în valoare totală de 7.424.150 de lei mai multe asociaţii şi fundaţii din judeţ pentru derularea de activităţi. De departe, cea mai răsfăţată a fost Fundaţia Fantasio, care a primit sume importante de bani din „buzunarul“ judeţean. 

Ca să vă edificați și să înțelegeți mai bine, citiți și CJC a dat în judecată Fundaţia Culturală „Fantasio“

sau Cum închide CJC gura Curţii de Conturi - „Ia de-aici cincizeci de mii, dă-mi cincizeci de mii”


Citește și CJC se îndreaptă împotriva lui Nicuşor Constantinescu

Citește și Un nou termen în procesul dintre CJC şi Fundaţia Fantasio. S-a intrat în faza expertizelor

Citește și Un nou termen în procesul dintre CJC şi Fundaţia Fantasio
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii