Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Funcționari publici, cercetați pentru infracțiuni de corupție. Ar fi facilitat procesul de adopție a unor copii

ro

25 Oct, 2017 15:55 1474 Marime text
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov cercetează doi funcționari publici care ar fi comis infracțiuni de corupție, pentru facilitarea procesului de adopție a unor copii.

La data de 24 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și procurorii D.I.I.C.O.T. au reținut o persoană, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni asimilate celor de corupție, în legătură cu procesul de adopție a unor copii.

În fapt, începând cu anul 2012, persoana în cauză, o femeie, în vârstă de 47 de ani, în calitate de asistent social în județul Brașov, membru al echipelor de evaluare pentru procedurile de adopție, ar fi pretins și primit de la familii interesate, direct sau indirect, bani sau alte foloase, în scopul preluării cererilor de adopție.

Femeia în cauză ar fi urgentat obținerea atestatului de potențial adoptator și ar fi influențat modalitatea de selecție din cadrul listei cu adoptatorii/familii adoptatoare atestate, cu încălcarea dispozițiilor legale.

De asemenea, din investigații a reieșit că aceasta ar fi primit foloase necuvenite de la persoane interesate, sub pretextul că are influență asupra altor funcționari cu atribuții în procesul de adopție, în scopul urgentării procedurilor specifice.

Astfel, aceasta ar fi determinat un alt funcționar public, din județul Covasna, să falsifice un înscris oficial, în legătură cu o adopție.

Persoanele bănuite au fost conduse ieri la sediul D.I.I.C.O.T. Brașov, în baza mandatelor de aducere, ulterior Tribunalul Brașov dispunând  cercetarea sub control judiciar a funcționarului public din județul Brașov pentru luare de mită și trafic de influență, respectiv cercetarea în stare de libertate a funcționarului public din Covasna, pentru fals intelectual.

Activitățile de cercetare și documentare au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii