Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FSLI anunță organizarea unui referendum privind declanșarea unei greve generale în educație

ro

21 Nov, 2013 20:16 2658 Marime text
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant va lansa "in perioada imediat urmatoare" un referendum prin care membrii de sindicat vor spune daca sunt sau nu de acord cu declansarea unei greve generale in educatie, a anuntat FSLI dupa organizarea la Parlament a dezbaterii "Educatia Romaniei - realitati si solutii". Amintim ca liderul federatiei, Simion Hancescu, a declarat pentru HotNews.ro inainte de protestul din Bucuresti de pe 6 noiembrie ca toti membrii federatiei vor participa la un referendum in care vor spune daca doresc sa organizeze o greva generala in invatamant la alegerile europarlamentare.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a organizat astazi, 21 octombrie, o dezbatere la Parlament la care a participat si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie. "Parlamentarii Romaniei din Comisiile pentru invatamant, stiinta, tineret si sport si cei din Comisiile pentru buget si finante din Senat si Camera Deputatilor au dovedit, inca o data, ca sunt total dezinteresati de soarta educatiei din aceasta tara, prin lipsa masiva de la dezbatere", a comunicat Federatia la finalul evenimentului.

FSLI a precizat ca din aproximativ 90 de parlamentari din aceste comisii care au fost invitati la dezbatere, doar trei au onorat invitatia: Angel Tilvar, presedintele Comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor,  alaturi de doi membri din Comisiile de invatamant din Senat si Camera Deputatilor, Catalin Croitoru si Ion Eparu.

"Aceasta invitatie a fost facuta in contextul inceperii, vineri, 22 noiembrie, a dezbaterii in Parlamentul Romaniei privind bugetul alocat educatiei in anul 2014 si, de asemenea, in contextul nemultumirilor tuturor salariatilor din invatamant, concretizate prin iesirea a 10.000 din randul acestora in strada, in data de 6 noiembrie a.c. Totodata, sunt tot mai multe voci din sistem care solicita declansarea Grevei Generale", a anuntat FSLI.


Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii