Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fregata Regina Maria desfășoară exerciții în Marea Neagră, împreună cu militari din Turcia, Ucraina și SUA

ro

10 Dec, 2015 11:56 1624 Marime text
 
În perioada 5-16 decembrie, fregata Regina Maria desfășoară exerciții de antrenament în Marea Neagra împreună cu militari din forțele navale ale Turciei, Ucrainei și SUA.
 
În contextul situației de securitate din Bazinul Mării Negre, creșterea interoperabilității dintre Forțele Navale Române și forțele navale partenere reprezintă un element principal al îndeplinirii obiectivelor Planului de Creștere a Capacității Operaționale a Alianței, adoptat la Summitul NATO 2014 din Țara Galilor.
 
Forțele Navale ale SUA sunt reprezentate de distrugatorul USS Ross cel care a participat și la exercițiul Trident Poseidon 2015, organizat de Forțele Navale Române în Marea Neagră, în ultima decadă a lunii mai.
 
La activitățile desfășurate în această săptămână, a participat și un elicopter Puma Naval ambarcat la bordul fregatei. Acesta a executat printre altele, antrenamente de apuntare pe platformele maritime și exerciții de antrenament specifice cu militarii din Detașamentul de Forțe pentru Operații Speciale al Forțelor Navale.
 
Exercitiul de pe mare face parte din pachetul de măsuri NATO pentru creșterea încrederii între aliați și intarirea securității în zona Mării Negre. Acesta este cuprins în Planul cu principalele activități ale Forțelor Navale Române pe anul 2015 și are ca obiectiv principal menținerea ridicată a nivelului de instruire al marinarilor militar români.
 
Pe mare, fregata Regina Maria participă la exerciții de luptă împotriva amenințărilor multiple, exerciții de impunere a embargoului maritim precum și exerciții de supraveghere a traficului naval.
 
Prin misiunile executate, militarii din Forțele Navale contribuie activ la punerea în practică a politicii de securitate a României și la indeplinirea angajamentelor asumate de către țara noastră în cadrul sistemului de securitate națională și internațională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii