Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fregata canadiană „HMCS Fredericton” sosește în portul Constanța

ro

07 Apr, 2016 17:56 1610 Marime text
Fregata canadiană „HMCS Fredericton”, care face parte din Gruparea Navală Permanentă NATO din Marea Mediterană (SNMG-2), va face o escală în Portul Constanţa, în perioada 8-10 aprilie.

Cu această ocazie, comandorul Craig Baines, comandantul flotei canadiene din Oceanul Atlantic, va avea întâlniri oficiale cu comandantul Flotei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţână, şi cu alţi oficiali ai Forţelor Navale Române.

În perioada escalei, marinarii militari români şi canadieni se vor antrena, în cadrul unor ateliere de lucru comune organizate la bordul navelor, pentru perfecţionarea tacticilor şi procedurilor de acţiune, specifice luptei antisubmarin şi operaţiilor de supraveghere a traficului maritim, care vor fi puse în practică pe mare în perioada următoare.

Gruparea navală NATO SNMG-2 este alcătuită din şase nave de luptă din Canada, Franţa, Grecia, Marea Britanie, Olanda şi Turcia şi este comandată de contraamiralul german Jörg Klein. Fregata Regina Maria şi corveta Reshitelni din Bulgaria participă la acţiunile grupării din Marea Neagră.

Misiunile SNMG-2 în Marea Neagră se înscriu în sistemul măsurilor de apărare colectivă al aliaţilor NATO şi reflectă flexibilitatea Alianţei de a desfăşura activităţi specifice domeniului maritim.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii