Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraude la alegerile din PDL. Demisii din conducerea PDL Constanța "Nu vreau să fac parte dintr-o grupare care aplică în interiorul PDL fraude electorale"

ro

26 Mar, 2013 07:52 1201 Marime text
Nemulţumiri majore în rândul primarilor şi a celorlalţi aleşi locali ai PDL constănţeni, susţinători ai moţiunii Elenei Udrea, care ameninţă cu scindarea filialei locale a partidului. Potrivit evz.ro, primvicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, primarul comunei Poarta Albă Vasile Delicoti, vicepreşedintele Corina Gheorghe care este şi consilier judeţean, precum şi secretarul executiv Petrişor Cruceanu,şi-au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă, demisiile din funcţiile pe care le deţin în partid, în semn de protest faţă de modul discreţionar în care liderul organizaţiei judeţene, senatorul Gigi Chiru (susţinător al moţiunii Blaga) conduce filiala.
Cei trei sunt susţinuţi de toţi cei 5 primari ai PDL din judeţul Constanţa. „Totul a culminat cu ceea ce s-a întâmplat la Convenţia Naţională când am constatat că Gigi Chiru a schimbat cu de la sine putere, lista de delegaţi ,punând în locul persoanelor iniţial desemnate de BPJ, susţinători ai dlui Blaga. Dl Chiru a ţinut morţiş să-şi facă imagine în faţa dlui Blaga, considerând probabil că prietenia dlui Blaga îi va aduce voturi în teritoriu, ori nu este aşa”, spune primvicepreşedintele Vasile Delicoti.
Potrivit acestuia, „paharul s-a umplut când duminică, la sediul PDL Constanţa, l-am întrebat dacă pe viitor va adopta acelaşi mod de conducere iar el m-a întrebat în ce calitate îi pun asemenea întrebare”.
Demisionarii nu pleacă însă din partid 
„Poate mă voi înscrie în organizaţia PDL a judeţului Cluj care la Convenţie a avut un comportament exemplar nu ca al delegaţilor constănţeni care nu au ştiut să dea dovadă de respect pentru reprezentanţii celorlalte moţiuni . Deşi se trasase sarcina ca nicio delegaţie să nu vină cu pancarte, Constanţa a făcut notă discordantă şi s-a comportat după cum i-a impus conducerea judeţeană”. Vicepreşedintele Corina Gheorghe susţine că la Convenţia Naţională, „PDL ar fi trebuit să arate că suntem un partid popular european, suntem dreapta europeană dar  din păcate, au  primat practicile comuniste”.

Mai dur, secretarul executiv al PDL Constanţa Petrişor Cruceanu a declarat că demisionează din BPJ pentru că „nu recunosc rezultatul alegerilor Convenţiei Naţionale şi nu vreau să fac parte dintr-o grupare care aplică în interiorul PDL tehnici USL-iste de manipulare şi fraude electorale, nu accept ca aşa ceva să se întâmple în partidul pentru care am muncit atâta”. Cruceanu a spus că un coleg de partid care sâmbătă a  fost plecat din ţară, dovada fiind biletul său de avion, a descoperit apoi că „votase” semnând altcineva în locul lui. Faptul că nicio contestaţie a Elenei Udrea nu a fost acceptată , „demonstrează că se pune ,nu batista pe ţambal, se pune cizma în gură”. 
Cel mai vehement susţinător al Elenei Udrea, primarul comunei Castelu ,Nicolae Anghel este cel care vede în liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, „principalul vinovat de manipularea listei de delegaţi ai filialei”. „Este mai rău decât un vătaf pe moşia dânsului, total nedemocratic, total necivilizat întrucât nu a apreciat munca colegilor, nu a respectat nici măcar sarcina BPN care a spus că prioritate în acea listă o au aleşii locali”. Nicolae Anghel spune că democrat liberalii constănţeni îi vor cere lui Vasile Blaga, „o analiză corectă a organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, aşa cum a promis în campania sa, că va ţine aproape de teritoriu, dacă nu, mai bine de 50% din organizaţia judeţeană riscă să se scindeze  pentru că sunt mulţi colegi care vor să plece pe un drum cinstit, în care să fie respectaţi  şi să ni se respecte munca”.
Gigi Chiru –„ Nu este un capăt de ţară că a câştigat Vasile Blaga”
Liderul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, a declarat pentru EVZ că „anumiţi membri ai PDL  reacţionează sub impulsul emoţional al rezultatelor Convenţiei Naţionale dar  sâmbătă când mă întorc de la Parlament ,voi discuta cu fiecare în parte , pe ce temă vor ei. Le transmit colegilor mei că trebuie să găsim soluţii pentru lupta cu USL, nu să ne luptăm între noi. Nu este un capăt de ţară că a câştigat Vasile Blaga şefia partidului, aşa cum văd situaţia cei care au susţinut-o pe Elena Udrea, iar echipa de la Constanţa va trebui să funcţioneze oricine ar conduce partidul la centru. Lupta noastră cu USL trebuie să continue!

sursa: evz.ro


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii