Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraudă la Bac Subiectele, discutate pe internet înainte de examen

ro

01 Jul, 2013 16:11 4998 Marime text

Posibilă fraudă la Bacalaureat 2013. Din primele informaţii subiectele la BACALAUREAT 2013 ar fi fost postate pe Internet, înainte de examenul oficial la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală. Conducerea liceului a fost demisă pentru fraudă, iar inspectoratul şcolar a anunţat că o nouă comisie va fi numită în curând. Anunţul vine după ce Realitatea TV a anunţat Ministerul Educaţiei despre publicarea pe internet a subiectelor de la examen, înainte de începerea propriu-zisă a acestuia.

SCANDAL LA BAC 2013. Subiectele la BACALAUREAT au fost postate pe Internet, înainte de examen la liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală.
Conducerea liceului a fost demisă pentru fraudă. Profesorii supraveghetori au fost înlocuiţi. Elevii au discutat pe Internet, pe un forum dedicat examenului de Bacalaureat, despre subiectele de la Limba şi Literatura Română, încă înainte ca acestea să se fi făcut publice oficial.

Discuţii pe un forum despre SUBIECTE BAC 2013 ROMÂNĂ, înainte de examen

"Eu am aflat: tema şi viziunea despre lume aparţine simbolismului", a scris o elevă pe acest forum. Ora de postare este 8.30-8.45. Este de fapt o discuţie despre ce a picat anul acesta la proba scrisă de Limba şi Literatura Română. "A picat text poetic de Tudor Arghezi sau Lucian Blaga", a scris un alt elev, la ora 8.35. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că o nouă comisie va fi numită în curând.

"ISMB A DECIS SCHIMBAREA ÎNTREGII COMISII DE BACALAUREAT DIN CENTRUL DE EXAMEN LICEUL DIMITRIE BOLINTINEANU", se anunţă într-un comunicat al instituţiei.

"Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis, luni, 1 iulie, ca urmare a percheziţiei realizate de o echipă a Poliţiei, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, următoarele: schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor cinci persoane, precum şi a celor 32 de profesori supraveghetori, eliberarea din funcţiile de conducere a directorului şi a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu", se anunţă în comunicat.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • melanj 07 Jul, 2013 12:32 salut ! hmmmmmmmmmm propun solutiile: 1) renuntarea la examenul de bacalaureat ! absolventii a 12 clase, vor primi o diploma de absolvire ; in baza aceteia pot sa : a) profeseze, functie de pregatirea lor sau de ceea ce gasesc pe piata muncii , etc etc b) sa urmeze cursurile unui institut de invatamant superior ! pentru aceasta se vor organiza examen de admitere ! la facultatile de Stat ! obs : facultatile particulare nu stiu exact de catre cine si cum sunt autorizate , in sensul ca daca cineva isi doreste sa devina aviator, in mod cert ve exista o facultate privata care ii va oferi aceasta "sansa", etc nu ma pot insa abtine: despre Mafia din Inspectorate ati auzit ? elevii sunt cu mult mai isteti decat dascalii lor !!! dragi elevi ! am vazut istetimea, curajul si franchetea voastra ! voi NU aveti dascali pe masura inteligentei voastre ! dascalii vostri va pun sa invatati pe de rost comentariile la limba romana in loc sa va ceara parerea despre o poezie pe care sa o fi citit impreuna : s-ar putea ca parerea voastra sa fie cea pertinenta ! pana una -alta , insa dragii mei, lucrurile nu pot fi indreptate de pe o zi pe alta, voi trebuie insa sa razbiti , plini de curaj , sa fiti autodidacti, sa vedeti mai departe ce profesie vi se potriveste,sa studiati, sa va informati exact despre ce este vorba in toate , etc etc cum voi sunteti viitorul,cum am vazut in atitudinea voastra curajul si inteligenta, va rog sa treceti BAC-ul :) ! asadar: succes si sanatate !