Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraudă cu reţete pe cârca Fondului Unic de Asigurări de Sănătate

ro

14 Aug, 2015 08:59 1101 Marime text
 
În continuarea cercetărilor efectuate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul  Teritorial Oradea  împreună cu ofiţerii de Poliţie Judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara şi cu sprijinul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală din Oradea, ieri au fost audiate 20 de persoane, în cadrul acţiunii care vizează destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane, specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2014 membrii grupării au  generat activităţi de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente„ medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” ( TA) şi a medicamentelor şi materialelor  sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul  în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu  scop curativ  (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi  ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Prejudiciul stabilit la acest moment este în valoare de 700.000 euro, fiind eliberate aproximativ 14.000 de reţete fictive.
 
În urma audierilor care au avut loc la sediul D.I.I.C.O.T – ST Oradea în data de 13 august 2015, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de 12 persoane, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.



sursa foto: monitorulcj.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii