Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraţii lui Omar Hayssam au fost localizaţi în Turcia

ro

04 Nov, 2014 11:21 1486 Marime text
Fraţii lui Omar Hayssam au fost localizaţi în Turcia. Cei doi, Mukhles şi Mahmoud Omar, au fost daţi în urmărire internaţional de autorităţi imediat după ce instanţa i-a condamnat la câte cinci ani de închisoare.
 
Fraţii sirianului Omar Hayssam au plecat din România cu puţin timp înainte să fie condamnaţi definitiv pentru că şi-au ajutat fratele să fugă, deşi ştiau că acesta este acuzat de terorism. Potrivit Mediafax, cei doi au fost depistaţi în Turcia. Autorităţile române ar fi trimis deja, prin intermediul Ministerului Justiţiei, toată documentaţia prin care se solicită arestarea şi extrădarea celor doi, spun aceleaşi surse.

Menţionăm că, la data de 7 octombrie, fraţii lui Omar Hayssam au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare, pentru că în 2006 l-ar fi ajutat pe sirian să fugă din ţară, deşi ştiau că acesta este acuzat de terorism. Odată cu cei doi a fost condamnat la şapte ani de închisoare Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam. Tartoussi a fost prins de poliţişti şi încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii