Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratele președintelui Băsescu la un pas de a fi arestat?

ro

13 Jun, 2014 21:13 2052 Marime text
Mircea Băsescu ar putea fi arestat în dosarul în care susține că este santajat de familia lui Bercea Mondial.

Jurnalistul Radu Tudor a declarat că pe surse deține o informație potrivit căreia DNA Constanţa ar intenţiona să solicite arestarea lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

„Procurorii cer reţinerea preventivă a lui Mircea Băsescu. Informaţia este pe surse confidenţiale, neexistând certitudinea ei", a spus Radu Tudor, scrie jurnalul.ro.

Probabilitatea unei astfel de împrejurări a fost admisă și de avocatul Pavel Abraham, apărătorul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, şi al ginerelui acestuia, Marius Constantin. Cei doi sunt cercetați în dosarul privind presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu.

Amintim că astăzi la DNA Constanța au fost depuse de către avocatul Pavel Abraham, care îl reprezintă pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, mai multe înregistrări audio-video. Prin intermediul acestora, familia Bercea susține că ar demonstra faptul că Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, ar fi luat bani pentru a-l scoate din închisoare pe Bercea Mondial.

Avocatul fiului lui Bercea susține că înregistrările „vor schimba datele anchetei".

Tot astăzi, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a depus prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu.

Fiul lui Bercea îl acuză pe fratele președintelui Traian Băsescu de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj, scrie Mediafax.

Amintim că Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, cât și ginerele acestuia, Marius Constantin, sunt cercetaţi într-un dosar de şantaj pentru că i-ar fi solicitat lui Mircea Băsescu suma de 280.000 de euro, ameninţând că în cazul în care nu vor intra în posesia banilor, vor dezvălui informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, făcând trimitere la înregistrările audio-video pe care le-au depus astăzi la DNA.

Avocatul Pavel Abraham a afirmat că înregistrările ar fi fost realizate în februarie 2012 sau 2013, reiterând afirmațiile familiei, cum că aceste probe audio-video sunt „foarte compromiţătoare".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii