Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj IPJ Constanța găzduiește vernisajul artistei King von Bee (galerie foto)

ro

23 Dec, 2015 17:10 2262 Marime text
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa organizează o serie de activităţi dedicate acestei perioade.

În această după-amiază, polițiștii constănțeni au sprijinit vernisajul artistei constănţene KING VON BEE, care care are loc la sediul Inspectoratului, situat pe bulevardul Mamaia, începând cu ora 17.00.

"Această serie de lucrări derulează filmul vieţii unui personaj de sex masculin, din frageda sa pruncie până la ultima sa suflare. Eroul central în aceste lucrări este Johnny KingDOOM aka Johnny Edge, proiecţia unui personaj fictiv cu potenţial  criminogen. Avem un personaj in absentia, invizibil dar prezent  în mod pregnant în toate cele 19 lucrări de artă – pictură pe pânză şi instalaţie. Se întrepătrund mai multe tipuri de negru, ceea ce este necesar pentru realizarea unui întreg (de) negru absolut. Paradoxal însă, negrul acesta este unul luminos şi menit izbăvirii.
Elementul video încheie seria, fiecare din cele 19 lucrări având o poveste intra-poveste, iar finalitatea culminantă din video redă secvenţa de adio a efemerităţii personajului. Black Wednesday este miercurea neagră în care Johnny KingDOOM a dispărut din existenţă.
Expoziţia lucrărilor se va face într-un spaţiu experimental ce derivă dintr-o neconvenţionalitate unică – sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. Alăturarea devine firească în contextul analizei subiectului lucrărilor seriei, ale căror titluri elucidează"
, arată artista King von Bee, în prezentarea expoziţiei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii