Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotografia care face înconjurul lumii. Fluturele și lacrimile de broască țestoasă amazoniană

ro

24 Feb, 2016 03:34 2206 Marime text
National Geografic a publicat, în acestă seară, o imagine care face înconjurul lumii. În prim plan: un fluture care ”soarbe” lacrimile unei broaște țestoase amazoniene.
Pe pagina oficială de Facebook/National Geografic postarea a strâns deja peste 23.000 de aprecieri, 718.000 de vizualizări și aproape 6000 de distribuiri.
 
Explicația științifică:
Obiceiul fluturilor de a sta foarte aproape de broască amazoniană cu pete galbene este cunoscut de mult timp de oamenii de ştiinţă, scrie descopera.ro. Însă motivul pentru care fluturii manifestă acest comportament este destul de bizar: ei consumă lacrimile broaştelor.
Phil Torres, cercetătorul care analizează fenomenul, susţine că cel mai probabil fluturii sunt atraşi de lacrimile broaştelor deoarece conţin sare şi implicit sodiu, un mineral important care nu prea este de găsit zona de vest a pădurii amazoniene.
Spre deosebire de fluturi, broaştele ţestoase obţin suficient sodiu din dieta lor carnivoră. Însă ierbivorele încearcă să dezvolte cât mai multe strategii pentru a obţine sodiul. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii