Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul subprefect Iucsel Selamet şi Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR, achitaţi

ro

11 Mar, 2014 14:42 5939 Marime text
Fostul subprefect de Constanţa Iucsel Selamet şi Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR, au fost achitaţi de Tribunalul Constanţa, potrivit unor surse judiciare.

17 decembrie 2013, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a celor doi. Iucsel a fost acuzat de dare de mita, iar Gelil de favorizarea infractorului

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„La data de 24 octombrie 2013, inculpatul Selamet Iucsel, subprefect al județului Constanța, a promis bani și alte foloase unui agent de poliție judiciară în cadrul IPJ Constanța – Serviciul de Investigații Criminale (denunțător în cauză) pentru ca acesta să întârzie începerea urmăririi penale împotriva sa într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța pe care îl instrumenta, să îi elibereze copii ale unor înscrisuri din dosarul respectiv și să propună soluții favorabile față de el. La data de 7 noiembrie 2013, inculpatul Eserghep Gelil l-a ajutat cu informații pe Selamet Iucsel, comunicându-i împrejurarea că discuțiile sale telefonice sunt interceptate și că este supravegheat operativ, deși cunoștea că acesta este cercetat în mai multe dosare penale. Informațiile confidențiale din ancheta penală au vizat îngreunarea urmăririi penale în prezenta cauză, împiedicându-l astfel pe Selamet Iucsel să dea efectiv mita promisă denunțătorului”, potrivit DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sibel 11 Mar, 2014 23:05 Bravoo!!! instanta a facut dreptate pentru oameni cinstiti ca ei FERICITATI! !!!!
  • Ersun 11 Mar, 2014 18:21 Era de asteptat o asa decizie. S-a facut dreptate.