Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul socru al liberalului Mihail Bălăşescu a fost găsit spânzurat într-o pădure din Buşteni

ro

18 Sep, 2015 15:36 2648 Marime text
Fostul liberal Mihai Bălăşescu a fost omorât. Crima a avut loc în noaptea de 3 spre 4 septembrie. În timp ce se afla în apartamentul său din orașul Bragadiru, socrul acestuia, George Adrian Epaminonda Burghel, l-a lovit de mai multe ori pe fostul său ginere cu o vază în cap și l-a sugrumat cu cinci coliere din material plastic, acte de violență ce au condus la decesul acestuia.
 
Conform concluziilor provizorii medico-legale, moartea lui Bălășescu a fost violentă și a survenit în urma asfixiei mecanice prin strangulare. Parchetul spune că victima prezenta și o serie de leziuni traumatice (plăgi contuze epicraniene și la nivelul feței, fractură nazală, hematoame, echimoze, excoriații), produse cu un corp dur, cu puțin timp anterior decesului în contextul procedurii strangulării.
 
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, fostul socru ar fi lăsat un bilet unei rude în care anunţa că îl va omorî pe Bălăşescu şi că, după crimă, nu va fi de găsit. Bărbatul a fost căutat de poliţişti și a fost emis și mandat de arestare în lipsă pe numele său.
 
Astăzi, George Adrian Epaminonda Burchel, fostul socru al lui Bălăşescu şi principalul suspect în cazul uciderii acestuia, a fost găsit spânzurat într-o pădure din apropierea telecabinei din Buşteni, judeţul Prahova. Surse din Poliţie au precizat că, din primele date ale anchetatorilor, rezultă că bărbatul găsit spânzurat în pădure este Burchel, care s-ar fi sinucis.
 
Maşina condusă de acesta, un Ford Focus argintiu, fusese găsită abandonată, luni dimineaţă, tot la Buşteni. Autoturismul avea roţile din spate dezumflate şi se afla pe strada Telecabinei din Buşteni, unde ar fi fost abandonată cu cel puţin trei zile înaintea datei la care a fost găsită, potrivit unor martori.
 
Acesta a fost iniţial localizat la Cheia, într-o zonă muntoasă, de unde şi-a sunat soţia şi a apelat numărul de urgenţă 112, anunţând că intenţionează să se sinucidă.
 
Fostul socru al lui Mihail Bălăşescu era dat în urmărire internaţională, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
 
Avocata care l-a reprezentat pe Mihail Bălăşescu în procesul de partaj susţine că fostul secretar adjunct al PNL depusese mai multe plângeri la Poliţie împotriva fostei sale soţii şi a rudelor acesteia, care l-ar fi urmărit.
 
Avocata Lidia Cernătescu a declarat, pe 5 septembrie, că un conflict între Bălăşescu şi fosta sa soţie Ana Maria Burchel a pornit după ce fostul secretar general adjunct al PNL a primit în urma partajului o maşină. Autoturismul era însă folosit de fostul socru al lui Bălăşescu.
 
"De la pronunţarea partajului de către Judecătoria Sectorului 5 era urmărit. Doamna Burchel i-a pulverizat spray lacrimogen în faţă şi a fost internat în spital. Sora dumneaei şi iubitul acesteia l-au urmărit. Am depus plângeri la Secţia 1 Poliţie, atât pe numele fostei soţii, cât şi pe numele surorii acesteia şi al iubitului ei. Domnul Bălăşescu trebuia să vină la cabinet pentru a completa plângerile, dar nu m-a mai sunat", a declarat avocata.
 
Potrivit acesteia, pe 31 august, Mihail Bălăşescu a sunat-o şi i-a spus că fostul socru l-a chemat pentru a-i da maşina, dar ea l-a sfătuit să nu meargă după autoturism.
 
Mihail Bălăşescu a fost secretar general adjunct al PNL în perioada în care Crin Antonescu a fost preşedintele partidului. Bălășescu este autorul celebrului episod din politica românească cunoscut sub numele de "sex pe canapeaua lui Crin".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii