Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul senator pesedist Cătălin Voicu ar putea fi eliberat vineri

ro

08 Feb, 2016 23:54 2121 Marime text
 
Şapte "lucrări ştiinţifice". Atât a scris fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupţie. "Inspiraţia" i-ar putea aduce o eliberare anticipată.
 
Vineri, Tribunalul Dâmboviţa va judeca recursul înaintat de DNA faţă de eliberarea condiţionată a lui Voicu, iar sentinţa pe care o va da va fi definitivă. Dacă ordonanţa Guvernului care suspendă dreptul de a primi 30 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică va fi publicată până vineri în Monitorul Oficial, Voicu ar trebui să mai stea cel puţin încă şase luni în spatele gratiilor.
 
Totul depinde, însă, de Monitorul Oficial. Dacă va fi publicată târziu ordonanţa de urgenţă care suspendă articolul ce facilitează eliberarea înainte de termen a deținuților ce scriu în pușcării ”lucrări științifice”, atunci Voicu are șanse să scape. Încă nu se ştie dacă ordonanţa mai este încă la Guvern. Chiar şi aşa, la câtă reclamă i s-a făcut acestei ordonanţe, ar fi trebuit să fie deja publicată în MO. Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, părea satisfăcută că a reuşit să articolul din lege ce le permitea deţinuţilor să scrie cărţi şi să fie eliberaţi mai devreme.
 
Fostul senator Cătălin Voicu are deja o decizie de eliberare condiţionată, pronunţată de Judecătoria Găeşti pe 27 noiembrie anul trecut. Prima instanţă a constatat că din totalul de 2.557 de zile (7 ani) pe care le avea de executat, Cătălin Voicu a executat efectiv 939 de zile de închisoare, a stat 476 de zile de arest preventiv şi i se recunosc ca efectuate 296 de zile de muncă, dintre care 116 pentru activităţi lucrative şi 180 de zile pentru cele şase ”lucrări ştiinţifice” pe care le-a scris în spatele gratiilor.
 
Cătălin Voicu a fost condamnat ca urmare a implicării într-o uriaşă afacere de corupţie. Se pare că el şi judecătorul Florin Costiniu erau intermediarii unor oameni de afaceri care îşi cumpărau sentinţe în procesele pe care le aveau pe rol la Înalta Curte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii