Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef al Finanţelor Constanţa, reţinut în Ilfov

ro

11 Sep, 2013 10:59 3151 Marime text

Claudiu Ristea, director executiv la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Ilfov a fost reţinut în urma unui flagrant, susţin anchetatorii, suspectat fiind de infracţiunea de luare de mită.
Claudiu Ristea este fostul director general al Direcţiei de Finanţe Constanţa. El a ocupat această funcţie din anul 2001, timp de aproximativ trei ani.
Iată, mai jos, comunicatul integral al DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de următoarele persoane:
RISTEA CLAUDIU, director executiv la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită,
MURGOCI CONSTANTIN AUGUSTIN, inspector la AJFP Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită
FILIP ALEXANDRU BOGDAN, inspector la AJFP Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

La data de 5 septembrie 2013, inculpatul Ristea Claudiu, director executiv la AJFP Ilfov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a acceptat promisiunea unui administrator de societate comercială (persoană denunțătoare), de remitere a unei sume între 20.000-30.000 lei, în schimbul semnării unor documente care  deblocau conturile societății respective. Promisiunea i-a fost transmisă lui Ristea Claudiu prin intermediul învinuiților Murgoci Augustin Constantin şi Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care i-au transmis persoanei denunțătoare acordul directorului, precum și faptul că acesta, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societății, urmând ca ulterior, denunțătoarea să retragă suma destinată directorului AJFP Ilfov și să o remită prin intermediul celor doi inspectori.
La data de 10 septembrie 2013, învinuiții Filip Alexandru Bogdan și Murgoci Augustin Constantin au primit de la persoana denunțătoare suma de 30.000 lei, conform înțelegerii anterioare, iar în aceeași zi, Murgoci Constantin Augustin i-a remis inculpatului Ristea Claudiu suma de 30.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 10 septembrie 2013, procurorii au dispus reţinerea inculpatului Ristea Claudiu pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat, la data de 11 septembrie 2013, la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Față de învinuiții Filip Alexandru Bogdan și Murgoci Augustin Constantin procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: Jurnalul de Ilfov
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii