Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul procuror DIICOT care a luat mită un miel, condamnat la închisoare

ro

11 Jul, 2015 11:44 1607 Marime text
 
Victor Grigoraş, fost procuror la DIICOT Tulcea, a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat că a luat mită un miel şi 600 de lei.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme a respins apelurile declarate de fostul magistrat şi de Direcţia Naţională Anticorupţie şi a menţinut sentinţa dată la fond.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care au judecat în fond dosarul l-au condamnat, în 16 februarie, pe Victor Grigoraş, fost procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Tulcea, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. De asemenea, magistraţii l-au obligat pe fostul procuror să restituie denunţătorului suma de 600 de lei şi contravaloarea unui miel, respectiv suma de 250 de lei.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi cetăţeanul sirian Omar Harba, la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru dare de mită.

Atât cei doi inculpaţi, cât şi procurorii DNA au atacat decizia de condamnare, însă în apel au fost menţinute pedepsele dispuse iniţial.

Fostul procuror DIICOT Tulcea a fost arestat preventiv în 22 octombrie 2014, iar măsura i-a fost înlocuită, în 26 ianuarie, cu arestul la domiciliu.



Citește și: VICTOR GRIGORAŞ, PROCUROR DIICOT TULCEA, TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU CĂ A LUAT MITĂ O OAIE!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii