Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:27 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul primar pesedist Gheorghe Nichita va fi cercetat sub control judiciar. Decizia nu este definitivă

ro

25 Jun, 2015 20:37 793 Marime text
Tribunalul Bucureşti a decis cercetarea sub control judiciar a primarului suspendat al Iaşiului Gheorghe Nichita, aflat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale pentru a o urmări pe fosta sa iubită, decizia nefiind definitivă. Decizia de astăzi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Primarul Gheorghe Nichita este cercetat în arest la domiciliu din 8 mai, decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a înlocuit hotărârea Tribunalului Bucureşti de cercetare a edilului sub control judiciar. În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie. Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.
Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, începerea acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Gheorghe Nichita pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Sursa foto: catavencii

Ti-a placut articolul?

Comentarii