Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:57 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul primar al Ploieștiului, condamnat definitiv la trei ani închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție

ro

21 Nov, 2017 17:48 599 Marime text
Fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu a fost condamnat definitiv, marți, de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat de săvârșirea unor fapte de corupție, legate printre altele și de modul în care a fost finanțată echipa de fotbal Petrolul Ploiești, relatează România TV.

Inițial, Bădescu primise la instanța de fond o pedeapsă de trei ani cu executare, însă un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a decis marți o condamnare cu suspendare, cu un termen de încercare de șapte ani.

În plus, Bădescu a fost obligat să plătească în solidar cu Oana Cristina Iacob daune civile de 8 milioane lei către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Ploiești. Bădescu va achita 75% din această sumă, iar Oana Cristina Iacob — 25%.

În iunie 2016, Iulian Bădescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

Potrivit anchetatorilor, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, a semnat, în 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară "Lupii Galbeni 2012” Ploieşti, iar în 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, în trei tranşe, către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii