Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul prim-procuror de la Parchetul Tribunalului Bihor, trimis în judecată pentru mită şi şantaj

ro

20 Dec, 2014 21:09 959 Marime text
Fostul prim-procuror de la Parchetul Tribunalului Bihor Vasile Popa a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, între care şantaj, luare de mită şi abuz în serviciu, după ce a pretins sume de bani de la diverse persoane pentru a le ajuta cu soluţii favorabile în anchete penale. 
 
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Popa, arestat preventiv în luna octombrie, pentru şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului.
 
De asemenea, au fost trimişi în judecată omul de afaceri Alin David, pentru cumpărare de influenţă, şi şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală, Gabriel Mihalache.
 
Cercetările în cazul fostului prim-procuror al Parchetului Bihor Vasile Popa au fost declanşate în urma unui denunţ făcut de omul de afaceri orădean Dorinel Edu, proprietarul unei firme de construcţii, care a susţinut că i-ar fi dat magistratului peste 50.000 de euro, reprezentând bani şi servicii, pentru a-l ajuta cu soluţii favorabile în anchetele penale începute împotriva sa. 
Sursa text: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii