Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul președinte al ASF, judecat în dosarul Carpatica, pus sub control judiciar

ro

09 Jul, 2014 22:40 1833 Marime text
Judecătorii Curții de Apel București a hotărât astăzi înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul fostului președinte al ASF Dan Radu Rușanu și a omului de afaceri Ilie Carabulea, scrie Agerpres. Ambii sunt trimiși în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție în dosarul ASF - Carpatica.

Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, însă hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată de DNA, mai notează aceeași sursă.

Cei trei au fost arestați preventiv în luna martie. Pe 23 iunie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca ei să stea în arest la domiciliu, măsură care a fost înlocuită astăzi cu punerea sub control judiciar.

Potrivit Agerpres, fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară Dan Radu Rușanu, Laura Chițoiu, soția fostului ministru al Finanțelor, fost director al Direcției Avizări ASF, și omul de afaceri Ilie Carabulea au fost trimiși în judecată alături de alți 9 inculpați, pentru corupție în dosarul ASF - Carpatica.

Dan Radu Rușanu este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, influențarea declarațiilor (11 infracțiuni), aflate în concurs real, favorizarea făptuitorului, în formă continuată (39 acte materiale), folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, Laura Chițoiu - constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu contra intereselor publice, iar firma de asigurări - cumpărare de influență și dare de mită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii