Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul handbalist român Mircea Costache a murit

ro

16 Feb, 2016 15:52 1919 Marime text
 
Fostul mare handbalist român Mircea Costache, dublu campion mondial (1961 și 1964) și câștigător al Cupei Campionilor Europeni din 1965, a decedat în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 75 de ani, anunță Federația Română de Handbal și CS Dinamo.
 
Mircea Costache  s-a născut pe 2 mai 1940, la București, și-a început activitatea de handbalist sub îndrumarea antrenorului Constantin Popescu. Marcator al golului decisiv din finala Campionatului Mondial din 1961 înscris împotriva Cehoslovaciei, Mircea Costache a avut o activitate de sportiv încununată de succese, atât la națională, cât și la Dinamo București, precum și ca antrenor, el pregătind echipele reprezentative ale Algeriei, Portugaliei și României.
 
Pe lângă cele două titluri mondiale, în palmaresul său mai figurează o medalie de bronz la CM din 1967, una de argint la Campionatul Mondial Universitar din 1968, Cupa Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965 și opt titluri de campion național cu echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare.
 
Mircea Costache s-a stins în urma unor probleme cardiace majore.
 
„A fost un jucător uriaș, atât din punct de vedere al valorii sportive, cât și umane. A făcut parte din prima generație mare a handbalului românesc și a marcat golul victoriei din finala mondială din 1961, cu Cehoslovacia, care ne-a adus prima medalie de aur”, a declarat fostul campion mondial Valentin Samungi, scrie agerpres.ro.
 
„A fost un pivot talie mondială la vremea respectivă. Avea o priză extraordinară a mingii și un simț al porții deosebit. Am mai pierdut un mare campion, de care oamenii au uitat în ultimii ani”, a declarat o altă mare glorie a handbalului românesc, Marin Dan, potrivit aceleiași surse. 



Sursa foto: sptfm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii