Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost preşedinte, acuzat de corupţie

ro

06 Oct, 2016 07:41 1412 Marime text
Poliția braziliană a prezentat ieri în fața Parchetului o nouă acuzație împotriva fostului președinte Luiz Inacio Lula da Silva pentru corupție pasivă: el ar fi uzat de influența sa pentru a favoriza gigantul din domeniul construcțiilor Odebrecht în obținerea de contracte în Angola în schimbul unor sume de bani, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Dovezile strânse în zece luni de anchetă arată că societatea Odebrecht ar fi plătit (în 2012) 20 de milioane de reali (aproximativ 8,5 milioane de euro) societății Exergia", a afirmat poliția federală (PF) într-un comunicat, potrivit sursei citate.

Unul dintre asociații Exergia, care a încheiat un contract cu Odebrecht pentru lucrări de modernizare a hidrocentralei Cambambe, în Angola, este Taiguara Rodrigues, un nepot al fostului șef al statului Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010).

Potrivit anchetatorilor, cele 20 de milioane de reali plătite de Odebrecht ar fi ajuns în buzunarele lui Lula și ale nepotului său. Acuzațiile împotriva fostului președinte, simbol al stângii latino-americane, se bazează pe Operațiunea Janus care anchetează asupra neregulilor din finanțarea de către banca publică BNDES a unor șantiere din Angola.

Conform anchetei, Lula, 70 de ani, ar fi facilitat împrumutul acordat de BNDES societății Odebrecht, cea mai mare din domeniul construcțiilor din America Latină, care este implicată în tentacularul scandal politico-financiar Petrobras, mai scrie Agerpres.

Parchetul urmează să decidă dacă va cere judecătorul condamnarea lui Lula.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii