Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost deputat de Constanţa, acuzat de ANI de conflict de interese penal

ro

14 Aug, 2013 11:25 2621 Marime text
Agentia Nationala de Integritate il acuza pe Tudor Balta, fost vicepresedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), de incalcarea regimulului juridic al conflictului de interese in materie penala. Potrivit ANI, Balta a participat, in calitate de vicepresedinte al CSA, la sedinta de Consiliu in care s-a aprobat cererea de obtinere a autorizatiei de functionare ca societate de asigurare a unei companii in care el insusi detine 30.000 de actiuni.

Tudor Balta a fost vicepresedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor in perioada 28 iunie 2006 - 29 aprilie 2013.

ANI il acuza pe fostul vicepresedinte al CSA  a participat la sedinta Consiliului din data de 03 august 2010, in cadrul careia s-a aprobat cererea societatii Compania de Asigurari Reasigurari Exim Romania S.A. (CARE - Romania S.A.), de obtinere a autorizatiei de functionare ca societate de asigurare, in conditiile in care Tudir Balta detine un numar de 30.000 actiuni la societatea Compania de Asigurari Reasigurari Exim Romania S.A, se arata intr-un comunicat al ANI transmis miercuri presei.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Tudor Balta a infractiunii de conflict de interese.

Cine este Tudor Balta:

Fost vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), el a fost numit in aceasta vara Presedinte al Directoratului EximAsig Romania, compania de asigurari apartinand EXIMBANK.

Din anul 2004, Tudor BALTA a facut parte din Consiliul CSA, numit din partea PSD initial ca membru si apoi ca Vicepresedinte.

Absolvent al Academiei de Studii Economice Bucuresti, Tudor BALTA si-a inceput cariera politica in 1990, cand a candidat ca independent la Primaria Constanta, a castigat alegerile si a condus institutia timp de doi ani.

Intre 2000 si 2004, noul Presedinte al EximAsig Romania a fost deputat si membru al Comisiei pentru buget, finante si banci.

A fost economist ONT Litoral Mamaia; şef serviciu UPPI eforie Nord; director adjunct Întreprinderea Hoteluri şi Restaurante Eforie Nord; director general adjunct ONT Litoral Mamaia; primar Primăria Constanţa; director gen. Direcţia Finanţelor Publice; firector financiar Administraţia Port Constaţa.

În perioada anilor 2000-2004 a fost deputat de Constanţa, pe listele PDSR

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • era ofiter securitate la ont acoperit 14 Aug, 2013 15:03 sint multi securisti in politica-a fost revolutie? sanchi