Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost comandant al IPJ Constanţa ales în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF4

ro

26 Apr, 2013 16:20 2243 Marime text

Actionarii au ales noi reprezentanti, la propunerea lui Iaciu, care detine 5% din titlurile SIF Muntenia, intrucat in luna octombrie a anului trecut, instanta a suspendat doua decizii AGA din luna iulie , prin care a fost numit un nou Consiliu.
Hotararea instantei a pus in discutie componenta Consiliului Reprezentantilor Actionarilor (CRA).
Mandatul CRA-ului ales in 2009 a expirat in aceasta luna, iar membrii alesi in iulie au fost revocati in sedinta de vineri, astfel ca actionarii au ales noi membri CRA.
Din cei 11 membri revocati din functie si propusi pentru realegere de catre Iaciu, actionarii au votat cinci persoane , respectiv omul de afaceri Adrian Andrici, Daniel Pandele, Stefan Gioga, Marcel Gheorghe si Catalin Mancas.
Andrici, aflat si el in grupul coalizat in jurul lui Iaciu, este actionar SIF Muntenia si membru in Consiliu inca din 2005.
De asemenea, actionarii l-au votat si pe Marius Ioan Pantea, fost membru CA la SIF Banat-Crisana. Mandatul lui Pantea la SIF Banat-Crisana expira in acest an, iar el nu a mai aplicat pentru aceasta pozitie la alegerile care au avut loc miercuri.
La sedinta AGA de la SIF Muntenia a fost prezent si Dragos Bilteanu, presedintele-director general al SIF Banat-Crisana.
La jumatatea lunii februarie, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia au surprins piata anuntand intentia societatii din Arad de a cumpara Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat in conflict cu Consiliul Reprezentantilor Actionarilor societatii ales in luna iulie a anului trecut. Tranzactia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care detine Muntenia Invest.
Intentia a fost notificata atat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, cat si Consiliul Concurentei.
Cine sunt ceilalti membri ai Consiliului Reprezentantilor
Din Consiliul Reprezentantilor vor mai face parte Aurelian Zaheu (fost inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, pana in aprilie 2010), Andrei Diaconescu (partener al casei de consultanta pentru fuziuni si achizitii Capital Partners) si avocatii Adrian Victor Prodan, Nicolae Mergeani si Alina Ruxandra Albu.
Alina Albu a fost aleasa presedinte de sedinta la AGA din iulie 2012, fiind sustinuta de grupul de actionari coalizati in jurul lui Iaciu.
In sedinta de vineri au fost aprobate si rezultatele financiare aferente anului trecut, precum si alocarea unor dividende in valoare de 108,1 milioane lei, respectiv un dividend brut de 0,134 lei/actiune. Anul trecut, societatea a alocat un dividend brut de 0,081 lei, urmat de dividende suplimentare, in valoare bruta de 0,122 lei/actiune.
Actionarii au aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevede venituri de 132 milioane lei, de peste doua ori sub cele inregistrate anul trecut, si cheltuieli de 28,7 milioane lei, fata de 114,6 milioane lei in precedentul exercitiu financiar. Astfel, profitul brut ar urma sa coboare cu 41%, la 103,3 milioane lei, fata de 175,7 milioane lei in anul 2012.

Mai multe detalii pe m.business24.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii