Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române au participat la misiunea de căutare și salvare a celor trei pescari dispăruți în largul Mării Negre

ro

08 Mar, 2019 17:29 1494 Marime text
Forțele Navale Române au executat vineri, 8 martie, o misiune de căutare și salvare a celor trei persoane dispărute în largul mării, în ziua de 6 martie, care se aflau la bordul unei ambarcațiuni pescărești.

Potrivit unui comunicat transmis de Forțele Navale Române, elicopterul Puma Naval 141, a cărui intervenție a fost solicitată de Centrul maritim de coordonare a acțiunilor de căutare și salvare de vieți omenești pe mare din cadrul Autorității Navale Române, a decolat de pe Aerodromul Tuzla, la ora 14.15, și a revenit în baza aeriană în jurul orei 17.00.

”Suplimentar, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat corvetei „Contraamiral Eustațiu Sebastian” (Cvt-264), care se întorcea spre Portul Militar Mangalia după participarea la un exercițiu multinațional, să se alăture operațiunilor de căutare-salvare,  cu misiunea de a căuta persoanele dispărute în raionul cuprins între Tuzla și Vama Veche, până la limita apelor teritoriale ale României. După încheierea misiunii, nava militară a acostat la Mangalia în jurul orei 17.00” - au mai transmis reprezentanții Forțelor Navale Române. 

Intervenția Forțelor Navale Române s-a desfășurat conform procedurilor şi a Planului de cooperare dintre Ministerul Apărării Naţionale şi autorităţile civile, privind intervenţia în situaţii de urgenţă.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii