Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forţa Civică solicită Parchetului o anchetă la RADET Constanţa . Vezi de ce

ro

24 Mar, 2013 17:27 1407 Marime text

„Forţa Civica Constanţa constată ca preţul gigacaloriei a fost crescut de la 341lei la 358,54 lei, conform proiectului de hotărâre iniţiat de Radu Mazăre. Îm contextul evenimentelor recente, respectiv al anchetei şi a descinderilor la RADET Bucureşti şi în mai multe localităţi, trebuie să ne punem întrebarea - Oare ce se întâmpla la RADET Constanţa ? Doar aici avem o gigacalorie şi mai scumpă decât în Bucureşti.

Deci suspiciunea utilizării frauduloase a banului public există şi aici, în Constanţa. Mai ales în contextul creşterii constante a preţului gigacaloriei de către reprezentanţii RADET şi a Primăriei. De asemenea, RADET Constanţa nici până în prezent nu a făcut publică necesitatea încasării celor 90 lei fara TVA/ Gigacalorie, cât ăi explicarea faptului ce anume reprezintă această sumă, aşa cum a solicitat public Forţa Civică, cât şi cetăţenii care au venit în audienţă la noi.

Precizam faptul ca cei 90 lei încasaţi de RADET reprezintă 50% din preţul de 184 de lei preţul de productie a CET-ului. Ceea ce este foarte mult, îtrucât înţelegem că CET-ul produce energia termică, o distribuie pe distanţe de zeci de kilometri, dar RADET, care deţine punctele termice, are în administrare doar reţeaua de la punctul termic până la bloc. Deci care este raţiunea de a suprataxa populaţia Constanţei cu 50% în plus gigacaloria produsă de CET? Toate aceste întrebări nu au primit răspuns. Prin urmare, solicitam Ministerului Public, respectiv Parchetului, cât şi corpului de Control al Primului Ministru să extindă ancheta aflată în desfăşurare şi la RADET Constanţa.

Pentru că aici nu s-au facut investitii vizibile de reabilitare a reţelei de termoficare, dar preţul este printre cele mai mari din ţară şi creşte în continuare, după cum ne dovedeste intenţia primarului Mazăre. De asemenea, facem apel la consilierii municipali să nu susţină creşterea preţului gigacaloriei pentru a nu împovăra şi mai mult constănţenii”, se spune în comunicatul de presă al Forţa Civică Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii