Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fond comun de rezervă pentru ţările BRICS

ro

03 May, 2015 23:19 1097 Marime text
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a ratificat acordul cu privire la crearea unui fond comun de rezervă pentru statele emergente din cadrul BRICS - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, care va fi dotat cu 100 de miliarde de dolari (89,2 milioane de euro), relatează site-ul 20min.ch, citat de b1.ro. Inițiativa acestui fond este erceput de către Moscova ca soluţie alternativă la instituţiile financiare internaţionale dominate de către Statele Unite.
 
Textul a fost deja semnat în iulie de către cele cinci ţări. "Acordul cu privire la crearea unui fond comun de rezervă de schimb pentru ţările membre BRICS este ratificat", a anunţat Kremlinul într-un document citat de agenţia RIA Novosti. Acordul a fost parafat de către cele cinci ţări la Fortaleza, în Brazilia, în 2014.
 
Rusia intenţionează să participe cu suma de 18 miliarde de dolari (peste 16 miliarde de euro), la fel ca India şi Brazilia, dar cu mult mai puţin decât cele 41 de miliarde de dolari (36,6 miliarde de euro) promise de către China. Fondul va fi completat de către Africa de Sud cu cinci miliarde de dolari (4,4 miliarde de euro).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii