Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:54 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focuri de armă Poliţist de frontieră agresat de braconieri

ro

02 Apr, 2012 19:42 766 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat în apropierea lacului Razelm mai mulţi cetăţeni români implicaţi în activităţi ilegale. În momentul reţinerii, unul dintre ei a opus rezistenţă, agresând un poliţist de frontieră.
 
În data de 31 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune pe raza localitatii Jurilovca, au observat cu ajutorul autospecialei dotate cu termoviziune două atelaje hipo, care erau implicate în activităţi ilegale în apropierea lacului Razelm. Primul atelaj a fost depistat în jurul orei 04.15, la intrarea în localitatea Sălcioara. S-a procedat la urmărirea acestuia, moment în care persoanele aflate în respectivul atelaj au aruncat pe câmp 4 saci, care au fost ulterior recuperaţi şi în care se afla cantitatea de aproximativ 110 kg peşte. Au fost reţinuţi şi identificaţi numiţii M. Viorel de 41 de ani, M. Mihai de 26 de ani şi I. Ionel de 37 de ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea, care deţineau şi o plasă de nailon, în valoare de 200 de lei.
Cele trei persoane au fost conduse la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de peşte, în valoare de aproximativ  180 lei, a fost predată unei societăţi comerciale în vederea valorificării. Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fãrã documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j  din O.U.G. 23/2008.
 
În cadrul aceleiaşi misiuni, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră au descoperit cel de-al doilea atelaj, aflat în mişcare în apropierea lacului Razelm, între localităţile Sălcioara şi Jurilovca. S-a procedat imediat la urmărirea acestuia şi la somarea verbală a persoanelor, care nu s-au conformat, motiv pentru care au fost întreprinse măsurile legale în vederea reţinerii lor, fiind trase în plan vertical 3 focuri de avertisment.  Numitul P. Fănică a coborât din atelaj şi a încercat să opună rezistenţă şi să agreseze lucrătorii Poliţiei de Frontieră, drept pentru care a fost imediat imobilizat. La controlul corporal efectuat asupra acestuia a fost descoperit un briceag. Pe numele lui P. Fănică, de 31 de ani, domiciliat în comuna Jurilovca, judeţul Tulcea, s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, faptă prevăzută de art. 239, alin. 2, Cod Penal, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, faptă prevăzută de Legea 61/1991, art. 2, alin.1.

Ti-a placut articolul?

Comentarii