Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:31 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focuri de armă pentru reţinerea a doi braconieri

ro

20 Sep, 2013 14:17 1182 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând cinci cetăţeni români care transportau, cu o autoutilitară şi două ambarcaţiuni cu motor, cantitatea de 165 kilograme peşte fără documente justificative, precum şi plase de pescuit în lungime de 1.604 metri. Pentru reţinerea a doi dintre braconieri, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să execute şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale. Azi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au acţionat pe braţul Chilia, pe canalul ce face legatura între lacurile Matita şi Miazazi, pentru identificarea a două persoane despre care deţineau informaţii că desfăşoară activităţi ilegale. Poliţiştii de frontieră au încercat să oprească pentru control, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotare, o ambarcaţiune pescărească cu motor, în care se aflau cele două persoane de sex masculin. Conducătorul ambarcaţiunii nu a oprit la somaţie, ceea ce a determinat şalupa Gărzii de Coastă să pornească în urmărirea ei.
Ambarcaţiunea pescărească a acroşat şalupa poliţiştilor de frontieră, care au fost nevoiţi să facă uz de armă, executând şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale. Cele două persoane, A.D.de 23 ani şi B.M. de 25 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Tulcea, au fost reţinute şi conduse la sediul S.P.F. Chilia pentru continuarea cercetărilor. În ambarcaţiunea pescărească au fost descoperite aproximativ 100 kilograme peşte din specii diferite şi 22 plase tip monofilament şi comercial, în lungime de 1.370 metri.

De altfel, ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, pe raza municipiului Tulcea, o autoutilitară marca Dacia, condusă de R.C.G., în vârstă de 39 ani, domiciliat în municipiul Buzău. În autoutilitară a fost gasită cantitatea de 40 kilograme peşte din specia caras, pentru care conducătorul auto nu avea documente justificative de provenientă şi transport. În aceeaşi zi, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă i-au surprins pe E.N.de 43 ani si I.M.de 39 ani, cu domiciliul în oraşul Hârşova, care pescuiau dintr-o ambarcaţiune cu patru plase tip monofilament în lungime de 134 metri. În plasele bărbaţilor au fost găsite 25 kilograme peşte din speciile ştiucă, plătică, babuşcă şi caras. Totodată, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Sulina, au desfăşurat o acţiune cu reprezentanţii A.N.P.A., la aproximativ 3 mile marine travers de insula Sahalin. În urma acestei acţiuni au fost descoperite, abandonate în Marea Neagră, trei plase de pescuit tip setcă, în lungime de aproximativ 100 de metri. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 165 kilograme de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi ambarcaţiunile în cauză, motoarele acestora şi cele 29 de plase de pescuit în lungime de 1.604 metri. Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, „deţinere şi folosire la pescuit a plaselor monofilament” şi „nedeţinerea licenţei de pescuit comercial”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii