Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focuri de armă pe Dunăre pentru prinderea a doi bărbați depistați în timp ce pescuiau în perioada de prohibiție

ro

16 May, 2019 16:10 1632 Marime text
Un bărbat s-a ales cu dosar penal pentru mai multe infracţiuni săvârşite în perioada de prohibiţie pe Dunăre, pentru reţinerea acestuia poliţiştii folosind armamentul din dotare, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi citat de Agerpres.ro

Potrivit sursei citate, poliţiştii Postului de Poliţie Transport Naval Mineralier Galaţi au depistat doi bărbaţi de 53 şi 28 ani, ambii din comuna tulceană I.C. Brătianu, în timp ce pescuiau în apele fluviului Dunărea, la km 153, de la bordul unei ambarcaţiuni din tablă, neînregistrată, cu o unealtă de pescuit tip setcă din fir nylon, cu o lungime de 150 m.

Poliţiştii au constatat că cei doi nu deţineau licenţă şi autorizaţie valabile pentru ambarcaţiunea folosită în perioada de prohibiţie.

Întrucât la momentul depistării, persoanele în cauză au încercat să se sustragă legitimării şi controlului, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, executând trei focuri de avertisment în plan vertical.

Unul dintre bărbaţi a fost prins, celălalt sustrăgându-se în continuare, cercetărilor.

Ambarcaţiunea şi plasa de pescuit au fost indisponibilizate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de pescuit fără licenţă sau autorizaţie, pescuit în perioada de prohibiţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial. 

Agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii