Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:57 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Centrul pentru Copiii Abuzaţi Bârlad Focar de hepatită A. O fată a fost dusă în stare gravă la Iaşi

ro

16 Jul, 2015 19:31 567 Marime text
Un focar de hepatită de tip A a fost confirmat în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copiilor Abuzaţi, Neglijaţi sau Exploataţi (CPRUCANE) Bârlad, unde patru din cei şase minori internaţi acolo au contractat virusul. Unul dintre copii a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Patru din cei şase copii care beneficiază de o măsură de protecţie specială în Centrul de respectiv şi au fost internaţi, pe rând, în spital pentru tratament.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, primii care s-au îmbolnăvit sunt doi fraţi scoşi din familie cu ordonanţă preşedinţială şi internaţi în Spitalul de Urgenţă Bârlad. Ulterior, încă un frate de-al copiilor, aflat în centrul de la Bârlad, a fost diagnosticat cu hepatită virală de tip A, fiind transportat pentru tratament la unitatea medicală bârlădeană.
"Ultimul copil care s-a îmbolnăvit este o fată de 12 ani, beneficiară de măsuri de protecţie specială în CPRUCANE Bârlad. În cazul acesteia, s-a luat decizia transferării la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi întrucât, potrivit cadrelor medicale, ar avea o formă severă de boală”, a declarat, astăzi, responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Vasile Toma.
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui a anunţat că a dispus o serie de măsuri către reprezentanţii CPRUCANE Bârlad în vederea efectuării unor dezinfecţii pentru a preveni extinderea focarului de hepatită virală de tip A.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii