Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FMI despre legea falimentului personal în România

ro

17 Apr, 2013 07:43 1883 Marime text
Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au vorbit pentru prima dată despre legea insolvenţei particularilor, la solicitarea ECONOMICA.NET. Aceştia au încercat să răspundă de ce promovează în Ungaria un astfel de proiect legislativ, în timp ce în România s-au opus în ultimii trei ani.
Am întrebat Fondul Monetar Internaţional de ce România nu poate avea o lege a insolvenţei particularilor, în condiţiile în care majoritatea statelor avansate, dar şi cele mai multe state ex-comuniste, o au. FMI a fost un mare promotor al legislaţiilor de acest tip, România fiind singurul exemplu cunoscut în care instituţia financiară s-a opus, fără să o recunoască, însă, niciodată oficial. Pentru prima oară, Fondul a oferit un răspuns.
"Sfatul FMI a fost în mod constant acela că ţările ar beneficia de o lege modernă a insolvenţei. Dincolo de acest acord de principiu, însă, principala temă este cum poate o astfel de lege să fie construită astfel încât să menţină echilibrul între drepturile debitorilor şi cele ale creditorilor. Am vrea ca legea să ajute oamenii cu datorii nesustenabile să îşi recâştige viabilitatea financiară, fără ca asta să submineze în mod nejustificat disciplina sau să creeze hazard moral. Proiectarea legii este importantă şi poate diferenţia sfatul nostru de la ţară la ţară, având în vedere sistemele legale şi provocările diferite", au declarat reprezentanţii de la Washington ai FMI, la solicitarea ECONOMICA.NET.
Întreg materialul pe economica.net.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile 01 Jun, 2013 17:49 suntem cobaii a fmisi sclavii globului.