Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:02 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Jianu nu va mai face parte din Guvern

ro

13 Dec, 2014 17:49 1293 Marime text
Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu, a anunţat că portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei şi va fi condus politic, motiv pentru care el nu va mai face parte din Guvern, nefiind un om politic, ci un tehnocrat, potrivit unui mesaj publicat pe contul său de Facebook.

“Guvernul viitor va conţine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se pună în slujba ţării lui. Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie şi va fi condus politic. Nu m-a interesat şi nu mă interesează nicio altă funcţie, nu am alergat după niciuna, nu o voi face nici de acum înainte. Iar politica rămâne o problemă a cărei rezolvare, deşi sunt matematician, îmi rămâne necunoscută.

Las în urmă un mandat cu realizări majore pentru IMM-uri (strategia pentru IMM-uri 2020, legea IMM-urilor, Legea Întreprinzătorului debutant, Legea Incubatoarelor de Afaceri, Legea Business Angels) şi pentru turism (Legea Voucherelor de vacanţă, 9% TVA pentru tot sectorul), precum şi un buget dublu pentru programele naţionale, alte zeci de milioane atrase din fonduri europene (vezi România Start-up). Despre rezultatele mandatului şi despre instrumentele aflate pe circuitul de avizare, într-o conferinţă de presă zilele următoare.

Voi rămâne fidel domeniului în care mi-am dezvoltat competenţele, reprezentarea onestă a mediului de afaceri, naţional, european, de tineret şi nu numai.

Le mulţumesc tuturor colegilor pentru spiritul de echipă, pentru că îşi fac treaba cu seriozitate şi profesionalism. Ştiu că vor continua munca începută împreună şi să fie convinşi că vor avea în mine acelaşi sprijin!”, este mesajul postat de Florin Jianu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că şi ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat, astpzi, tot printr-un mesaj postat pe Facebook, că a discutat în cursul zilei cu premierul Ponta şi că acesta i-a comunicat faptul că doreşte un nou concept, respectiv "lipirea", din nou, a Departamentului de Energie la Ministerul Economiei şi numirea unui ministru politic.

Sursa foto: lumeapresei.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii