Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florică, Socol, Cocoș, Boștină, Niro Cinci nume apar în ambele dosare, Microsoft și EADS

ro

05 Nov, 2014 19:22 1971 Marime text
Cel puţin cinci nume din dosarul Microsoft apar şi în dosarul EADS. Despre cele cinci persoane a vorbit inclusiv preşedintele Traian Băsescu. Cele cinci nume din dosarul Microsoft care apar şi în dosarul EADS sunt: Claudiu Florică, Irina Socol, Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae şi Doru Boştină. Claudiu Florică este cel care în dosarul EADS a pus la cale şi a coordonat întreg mecanismul de dare şi luare de mită, la fel şi ca în dosarul Microsoft, conform unei analize publicată de rtv.net.
 
Claudiu Florică este cel care i-a denunţat şi pe Dorin Cocoş, Dumitru Nicole zis Niro, Gheorghe Ştefan zis Pinalti şi Gabriel Sandu, în dosarul Microsoft. Procurorii anticorupţie arată, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a celor patru, că aceştia au fost denunţaţi de fostul şef al Fujitsu Siemens în România, Claudiu Florică, în 25 august 2014.
 
Afaceriştii Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae au intermediat mita în ambele dosare. În dosarul Microsoft, Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani.
 
Irina Socol apare şi în dosarul EADS, după ce, potrivit unei declaraţii date de un martor denunţător în faţa procurorilor, Vasile Blaga l-a eliminat din schemă pe Claudiu Florică şi, astfel, Irina Socol, cea care deţine compania Siveco, a preluat şi rolul fostului director de la Fujitsu Siemens.
 
Doru Boştină este avocat şi apare şi el în ambele dosare. În Dosarul EADS, Doru Boştină s-a ocupat de consultanţă juridică pentru încheierea contractului între statul român şi EADS, în timp ce în dosarul Microsoft, avocatul Doru Boştină are rolul de martor denunţător.
 
Preşedintele Traian Băsescu declara în urmă cu o lună că "în cazul EADS sunt nouă firme şi persoane individuale care se regăsesc şi în Microsoft, şi nu dintre persoanele cărora li se ridică statui în dosarul Microsoft". De asemenea, şeful statului a afirmat că dosarul EADS nu va lovi doar într-o anumită tabără politică, ci în toate partidele.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii