Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Florian Walter a obţinut viză de rezidenţă în Dubai şi nu poate fi extrădat!

ro

15 Jul, 2015 08:33 2490 Marime text
 
Florian Walter, actionarul principal al companiei de salubrizare ROMPREST, dat in urmarire internationala inca din 20 mai, a obtinut in 13 iulie drept de rezidenta in Dubai, scrie enational.ro. Walter a confirmat informatia pentru sursa mentionata.
 
Florian Walter este dat în urmărire internaţională din 19 mai, în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova. Omul de afaceri era căutat din 15 mai, după ce instanţa a emis pe numele lui mandatul de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc în 6 mai.
 
Acum cateva saptamani, Walter cautat de DIICOT intr-un dosar de spalare era dat de organele din Romania ca fiind identificat in Cuba si ca urmeaza sa fie extradat.
 
Patronul companiei ROMPREST povesteste ca locuieste intr-un apartament din Dubai. Departe de a fi unul cochet, dar spune ca nu-l intereseaza confortul. Il macina problemele de acasa. Ce se intampla cu familia sa. De la peste 3.000 de kilometri distanta de tara, patronul celei mai puternice firme de salubrizare din Romania lanseaza cateva acuzatii dure. El afirma ca s-a atentat la viata sa. I s-a dorit sfarsitul: “Au vrut sa ma omoare! Puteam sa fiu mort la ora asta!”, spune la telefon Florian Walter.
 
In varsta de 52 de ani, Florian Walter simte o usurare pentru faptul ca vorbeste, in sfarsit, despre epopeea ultimelor luni din viata. Desi s-a scris ca ar fi fost reperat undeva in Cuba, el nu vrea sa marseze pe toate elucubratiile aparute in presa. Tine doar sa sublinieze ca nu l-a prevenit nimeni sa-si ia talpasita. In plus, sa anunte ca nu se va intoarce prea curand: “Nu pot sa vin in Romania! De ce sa mor in Romania?. Sper doar ca, dupa atatea luni, sa pot sa-mi vad si eu fiica”.
 
Florian Walter a efectuat 7 zile de arest in Dubai, se afla acum sub control judiciar, dar informatia BOMBA vine abia acum. Luni, pe data de 13 iulie, omul de afaceri a primit o veste incredibila din partea autoritatilor din Emiratele Arabe. Departamentul de Imigrare din Dubai tocmai i-a eliberat milionarului viza de rezidenta EAU. Cu acest act dobandit intr-o zi cu ghinion, va fi greu pentru procurorii de la Bucuresti sa-l vada la ochi prea curand pe Florian Walter: afaceristul nu va putea fi extradat in Romania!
 
Omul de afaceri Florian Walter pe numele căruia există un mandat de arestare în lipsă, acesta sustrăgându-se urmăririi penale începută de DIICOT Ploiești împotriva sa într-un dosar de evaziune fiscală, a fost localizat în afara țării, autoritățile cerând extrădarea sa.
 
Sursa: enational.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii