Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Bica Florian Coldea i-ar fi cerut Alinei Bica să-l scape pe Ovidiu Tender de închisoare

ro

10 Mar, 2015 17:44 2401 Marime text
Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, îl acuză pe adjunctul SRI, generalul Florian Coldea, că i-a cerut să-l scape pe omul de afaceri Ovidiu Tender de închisoare "din rațiuni de securitate națională". Declaraţia a fost făcută de Alina Bica în faţa procurorilor şi este prezentată de jurnalistul Cătălin Tolontan, conform romaniatv.net.

Cătălin Tolontan prezintă, pe blogul său, declaraţia Alinei Bica, făcută în faţa procurorilor, în care vorbeşte de intervenţia lui Florian Coldea în favoarea lui Ovidiu Tender.

Potrivit jurnalistului, "există la dosar o declarație a Alinei Bica despre care nu s-a vorbit pînă acum. Bica susține că prim adjunctul SRI Florian Coldea e cel care i-a cerut în 2013 ca "din rațiuni de securitate națională" Tender să nu facă închisoare. Și, chiar dacă va fi condamnat, să găsească o soluție ca să pedeapsa să fie fără executare".

"Audiată pe 29 ianuarie 2015, Alina Bica susține că s-a cerut, într-adevăr, protejarea lui Ovidiu Tender, dar nu de către ea, ci de către Florian Coldea, prim adjunctul șefului SRI.

"Lucrurile nu sînt adevărate în forma prezentată, ci au stat într-o cu totul altă manieră", declară ea și detaliază. Ea spune că a făcut într-adevăr niște redistribuiri de dosare la DIICOT, cerută de Hosu, adjuncta ei, și chiar de Rădescu, cel care se ocupa de cazul Carom. Articolul e plin de "a spus" pentru că e o relatare a ceea ce susțin părțile în dosarul DNA.

"Ulterior acestei redistribuiri" nu-și mai aduce aminte exact cînd, Bica spune a fost chemată de Florian Coldea la SRI. Coldea i-a dat o "informare" potrivit căreia, "din rațiuni de securitate națională", legate de exploatările pe care Tender le deține în Africa, ar fi bine să reanalizeze dosarul omului de afaceri. Astfel încît acesta să nu facă închisaore. Motivul lui Coldea? Prin firma lui Tender, Prospecțiuni SA, "urmau să se deruleze anumite contracte".

Sursa: romaniatv.net
Sursa foto:luju.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii