Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant cu 15.000 de euro! Ce decizii au luat procurorii DNA

ro

04 Aug, 2016 11:27 2014 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de ieri, a inculpatului Stamen Dumitru, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influenţă.
 
În aceeaşi cauză s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de inculpata Rohparvar Monalisa - Ekaterina, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.
 
Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora: în zilele de 1 şi 2 august  2016, inculpatul Stamen Dumitru i-a pretins unei persoane – denunţătoare în cauză - suma de 25.000 euro, majorată ulterior la 30.000 euro, în schimbul intervenţiilor sale, în baza relaţiilor despre care a afirmat că le are printr-o persoană ce se află în Liban, pe care nu a indicat-o expres, astfel încât soţul denunţătoarei (cetăţean sirian) să obţină, de la Ambasada şi Consulatul României de la Beirut, din Liban, viza pentru deplasarea în România. Inculpatul susţinea că din totalul sumei pretinse, 15.000 euro vor fi pentru el, iar 15.000 euro pentru persoana din Liban care va facilita emiterea vizei.
 
Ieri, din suma pretinsă, inculpatul Stamen Dumitru a primit, prin intermediul inculpatei Rohparvar Monalisa-Ekaterina, concubina sa, suma de 15.000 euro, pentru sine, în scopul anterior menţionat, ocazie în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
 
Anterior constatării infracţiunii flagrante, în aceeaşi zi, inculpata Rohparvar Monalisa-Ekaterina, la solicitarea lui Stamen Dumitru, a venit la locuinţa denunţătoarei şi, pentru a evita constatarea unei infracţiuni flagrante, cu un dispozitiv special adus de ea, a verificat fiecare bancnotă din suma de 15.000 euro, ce urma a fi remisă, pentru a constata dacă acestea erau marcate. Rezultatul verificării efectuate minuţios de Rohparvar Monalisa-Ekaterina a fost negativ, pentru că în cauză nu s-a procedat la marcarea, cu anumită scriere ori substanţă, a bancnotelor folosite la pentru constatarea infracţiunii flagrante.
 
Inculpaţilor Stamen Dumitru şi Rohparvar Monalisa-Ekaterina li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Astăzi, inculpatul Stamen Dumitru urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii