Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în familia Biden Fiul vicepreședintelui american a murit

ro

31 May, 2015 10:31 1249 Marime text
 
Fiul vicepreședintelui american Joe Biden, Joseph Robinette Biden III, cunoscut ca Beau Biden, fost procuror general al statului Delaware, a murit ieri, la 46 de ani, după o luptă de mai mulți ani cu un cancer cerebral, informează Digi24.ro.

Cel mai mare dintre fiii vicepreședintelui american, considerat steaua în ascensiune a dinastiei familiale, fusese internat recent la un spital militar din Washington. Tatăl său a păstrat discreția în privința stării sale din ultimele săptămâni, când Beau Biden a avut de dus o luptă cumplită cu boala.

Beau Biden, maior în corpul pentru magistrați al Gărzii Naționale din Delaware, devenise una dintre cele mai populare figuri publice ale acestui stat și era considerat politicianul cu cele mai multe șanse pentru a câștiga postul de guvernator la alegerile din 2016.

În august 2013 fusese internat la unul dintre cele mai bune centre din lume pentru tratamentul cancerului, la Houston. Acolo își începuse bătălia pentru supraviețuire.

Beau Biden și tatăl său erau apropiați, împărtășind nu numai gustul pentru politică, dar și o legătură mai profundă, care s-a născut în anii în care Joe Biden și-a crescut copiii singur, după accidentul de mașină din 1972 în care au murit prima soție, adică mama lui Beau, și o fiică, sora lui Beau. Familia se ducea să facă cumpărături de Crăciun. Beau Biden avea atunci trei ani. El și fratele său, Hunter, au fost grav răniți, dar au supraviețuit. Sora lor, Naomi, care a murit în accident, avea un an. Profund afectat de această tragedie, care intervenea chiar la începutul carierei sale de senator, Joe Biden a fost pe punctul de a renunța la politică. S-a recăsătorit în 1977, iar cu actuala sa soție, Jill, are o fiică născută în 1981.

Și președintele Barack Obama și-a exprimat condoleanțe, sâmbătă, în numele său și al soției, Michelle Obama. Beau Biden a fost „un bun și devotat catolic, cu inimă mare, un om profund credincios, care și-a pus amprenta asupra vieților celor din jur, în inimile cărora va trăi”, spune familia Obama. „Dar mai presus de orice realizase în viață Beau Biden, nimic nu-l făcea mai mândru, mai fericit și mai atent decât familia sa iubitoare și devotată”, se mai spune în comunicatul președintelui american.



Sursa: Digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii