Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiscul dublează numărul de controale, începând din toamnă

ro

18 Aug, 2016 13:56 1759 Marime text
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are în desfășurare peste 100 de controale la companii unde a identificat risc asociat cu prețurile de transfer și intenționează ca, până la finalul anului, să dubleze numărul de verificări în acest domeniu, a declarat, pentru Profit.ro, președintele instituției, Dragoș Doroș. Totodată, munca „la negru”, alimentația publică sau comerțul cu mașini second hand, vor fi în vizorul Antifraudei.

Guvernul va modifica regulile de stabilire a impozitului pe profit pentru a contracara operațiunile unor firme de a-și reduce sarcina fiscală, va intensifica verificările la firme considerate ca având un risc fiscal asociat prețurilor de transfer și va extinde la nivel național controalele împotriva muncii la negru, mergând în primul rând la atelierele de confecții, firmele de pază, magazine alimentare, operatori de transport, depozite, scrie profit.ro.

ANAF a inițiat 715 controale în domeniul prețurilor de transfer din 2010 până în 2015, potrivit unui document guvernamental consultat de profit.ro. Principalele criterii de selecție au fost ponderea mare a tranzacțiilor cu firmele din grup, pierderile recurente sau evoluția economică a companiilor față de cea a competitorilor.

În perioada 2010-2015, în urma controalelor în aria prețurilor de transfer au fost stabilite în plus impozite de 267 de milioane de lei și reduse pierderile fiscale cu 854 de milioane de lei, mai precizează sursa menționată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii