Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiscul a luat iar la periat terasele, cluburile și restaurantele din Mamaia

ro

25 Jul, 2015 19:21 1366 Marime text
 
De ceva timp, Fiscul stă cu ochii pe terasele și cluburile din stațiuni. În ultimele două zile, în vizorul inspectorilor Fiscului au intrat agenții economici din Mamaia. Fie că este vorba despre cluburi, fie că este vorba despre terase sau restaurante, toată lumea a fost luată la puricat. Potrivit unor surse, în această după-amiază, inspectorii Fiscalului au luat iar la ”periat” Mamaia. De 1 mai, sute de inspectori au verificat staţiunile turistice. Au controlat peste 450 de restaurante, baruri şi cluburi şi au dat amenzi de aproape jumătate de milion de euro. Noaptea trecută, de exemplu, inspectorii ANAF au făcut zeci de controale la terasele și cluburile din Mamaia. Vizate au fost în special cele din nordul stațiunii. Controalele au fost efectuate chiar dacă aveau sau nu clienți.
Au fost inventariate sticlele cu băutură, au fost controlate casele de marcat și bonurile fiscale. Vreo 54 de operatori economici din stațiunea Mamaia, din care 11 cluburi de noapte, au fost verificate la sânge de ANAF. Inspectorii au constatat că, în mare, agenții economici respectă legea, dar au fost constatate și abateri care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 364.000 lei, din care 86.000 cluburilor de noapte. Au fost, de asemenea, confiscaţi zeci de mii de lei, în numerar când s-au găsit sume în plus în casa de marcat.
Există şi o strategie. Fiscul şi-a propus să îşi trimită spionii în cluburile cu pretenţii din toată ţară. Potrivit unor surse din cadrul ANAF, inspectori îmbrăcaţi în civil îşi vor petrece nopţile de weekend la bar, nu să bea, ci să stea cu ochii pe casele de marcat.
Măsuri similare vor fi luate şi în angrouri, unde Direcţia Antifraudă vrea să îşi înfiinţeze puncte fixe de lucru.
Inspectorii nu vor fi nicidecum James Bond, iar misiunea lor este departe de a fi una imposibilă. Dacă planul va fi pus în aplicare, pentru că însă nu ştim dacă acţiunea a început propriu-zis, atunci inspectorii sub acoperire trebuie să se infiltreze pe terase și baruri, trebuie să se amestece printre petrecăreţi, dar să stea cu un ochi pe casele de marcat. Atunci când constată că se strâng sume mari de bani care ar putea să nu fie fiscalizate, anunţă echipele de pe teren să vină în control.
Din toamnă, Fiscul vrea să îşi deschidă birouri în marile angrouri pe care le suspectează de evaziune fiscală. Astfel vor avea inspectori în fiecare zi, de dimineaţă până seară, care monitorizează în timp real tranzacţiile. Iar clienţii nemulţumiţi vor putea depune plângeri pe loc dacă nu primesc bonuri sau facturi. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii