Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma magnatului care dă bani lui Mazăre pentru nevoiaşi Egiptenii de la ORASCOM vor ridica un orăşel lângă Constanţa

ro

16 Aug, 2011 11:59 3340 Marime text

297x0_samih_sawiris.jpgCompania controlată de miliardarul Samih Sawiris a securizat 500 de hectare de teren în apropiere de Marea Neagră

Potrivit publicaţiei Săptămâna Financiară, dezvoltatorul imobiliar egiptean Orascom Development Holding AG, parte a grupului Orascom, va începe în curând construcţia unui complex rezidenţial complet integrat, similar celui existent în Egipt (Haram City), după ce, timp de mai bine de un an, a cumpărat terenuri în judeţul Constanţa. Surse din mediul de afa­ceri au declarat pentru SFin că în perioada următoare grupul va numi un responsabil al proiectului din România.
În această perioadă urmează să se ia decizia începerii pri­mei faze a construcţiei unui minioraş, după ce Orascom a achi­zi­ţio­nat circa 5 milioane de mp de te­ren „în apropiere de Marea Neagră", după cum ne-au declarat surse apro­piate tranzacţiei. Locaţia exactă nu a fost încă dezvăluită, întrucât dezvoltatorul imobiliar nu doreşte deocamdată să o facă publică. Într-un comunicat al grupului de anul trecut, Orascom Development susţinea că va construi locuinţe la preţuri ac­cesibile „la numai 11 km de centrul oraşului Constanţa". Tot atunci dezvoltatorul egiptean arăta că va de­ţi­ne o participaţie majoritară de 75% din întregul proiect.
Acesta ar putea fi cel mai mare pro­iect imobiliar din România ulti­mi­lor 20 de ani şi primul de acest tip executat de Orascom în afara grani­ţelor. Potrivit informaţiilor disponibile, proiectul românesc s-ar putea asemăna cu Haram City, construit de familia Sawiris la 20 de kilometri de Cairo.

Locuinţe low-cost
Grupul Orascom a pus ţara noastră pe harta investiţiilor în urmă cu câţiva ani, iar achiziţiile au fost fă­cute în perioada crizei. Pe parcursul procesului de audit legal pentru achiziţia celor 500 de hectare de te­ren, consultant a fost firma de avoca­tură Wolf Theiss.
Primele informaţii despre inten­ţii­le egiptenilor au fost date de agen­ţia Bloomberg care a publicat anul trecut detalii despre planurile lui Samih Sawiris de extindere a aface­ri­lor în România, Turcia şi Irak. La acea vreme, miliardarul egiptean spu­nea că a cumpărat circa 2 mili­oa­ne de mp de teren în România, pe ca­re intenţiona să construiască locu­inţe low-cost. Grupul, care dezvoltă în principal ansambluri rezidenţiale ce urmează a fi folosite în scop turistic, a început investiţiile pentru locu­inţe ieftine la sfârşitul anului 2006.
Până acum, reprezentanţii fir­mei au venit de mai multe ori în Ro­mânia pentru a semna contractele şi a face plăţi. Egiptenii poartă însă dis­cuţii pentru a fi reprezentaţi în Ro­mâ­nia, după care se va lua decizia de­marării primei faze a proiectului. Iniţial, acesta prevedea trei etape, la sfârşitul fiecăreia urmând a fi oferite circa 11.000 de locuinţe. Finalizarea primei faze era estimată la 5 ani de la demararea construcţiei.
Cine sunt proprietarii proiectului
Orascom este cel mai mare dezvoltator din Egipt şi unul dintre cei mai puternici din Orientul apropiat. Grupul dezvoltă proiecte de oraşe integrate care includ hoteluri, vile şi apartamente private, facilităţi de pe­trecere a timpului liber, porturi de agrement şi infrastructură. Por­to­fo­liul diversificat de proiecte este răs­pândit în nouă jurisdicţii - Egipt, Ior­dania, Emiratele Arabe Unite, Oman, Elveţia, Maroc, Marea Bri­tanie, Mun­tenegru şi România -, pu­nând accent pe oraşe turistice şi, re­cent, pe locu­inţe la preţuri accesibile.
Grupul deţine deja patru oraşe: El Gouna, proiect pilot, un oraş complet integrat, Taba Heights, în Pe­ninsu­la Sinai (Egipt), Cove (Ras Al Khaimah, Emiratele Arabe Unite), primul oraş turistic în afara Egip­tu-lui, şi Haram City (Egipt), un oraş in­tegrat cu locuinţe la preţuri accesibile. În 2008, grupul s-a extins în Eu­ropa şi şi-a mutat sediul central în Alt­dorf (Elveţia).

Sursa foto: http://www.sfin.ro/

Sursa: http://www.sfin.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ftysrtyh 07 Jun, 2014 18:17 Ma adresez oamenilor cu suflet si cu credinta in dumnezeu, ca din putinul lor sa ma ajute si pe mine ptr a putea urma tratamentul prescris de medici, boala, disperarea, neajutorarea si neputinta, situatia mea este f f grea, in jurul nostru mor oameni in fiecare zi, mor sau traesc cu o frica teribila de moarte, din cauza indiferentei noastre, sunt multi oameni batuti de soarta care duc zilnic poveri f grele in sufletele lor si-asa chinuite, sunt multi oameni care sufera si asteapta o mana de ajutor,, -oare cine este gata sa-le intinda o mana de ajutor???.Eu sufar de multi ani de mai multe boli f incurabile, Diabetul va pune capat zilelor, fac injectii cu insulina de 4 ori zilnic, nu pot efectua nici o activitate, ptr ca capacitatea mea de munca este pierduta in totalitate, nevasta si ea este f bolnava cardio-vascular, si avem si un copil minor la scoala,ducem lipsa de mancare si medicamente, daca bunul dumnezeu este cu dvs va rog ajutati-ma, ma rog lui dumnezeu si maica domnului sa va inmulteasca darul, si cu multa sanatate, gestul vostru il puteti face in contul ce lam deschis la banca: RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA are nr ro93rzbr0000060001059026 in lei, si are codul swift: RZBRROBU , pe nume mihai feraru, Doamne ajuta.Va rog nu ma uitati.adresa: oficiul postal 1 casuta postala 95 loc vaslui-romania.sau western-union..tel 0040761887298..va roog sa ma iertati daca vam gresit
  • marius 16 Aug, 2011 18:50 daca se face oraselul asta sa speram ca mazare va renunta la ghettoul sau din tomis 3. de se sa il faca mazare cand pot sa il faca investitorii privati?
  • nr.1 16 Aug, 2011 09:58 apa de ploaie