Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma Eolica Dobrogea a dat în judecată ANRE şi Transelectrica

ro

21 Feb, 2012 12:38 1281 Marime text
Firma Eolica Dobrogea, care lucrează pentru Iberdrola (Spania), a dat în judecată ANRE, Transelectrica şi pe fostul director general al companiei pentru că refuză să conecteze parcul eolian dezvoltat în Cogealac (Dobrogea) la sistemul energetic naţional, solicitând daune de 118 milioane euro anual.

Eolica Dobrogea susţine că Transelectrica şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) au refuzat nejustificat să încheie un proces verbal privind îndeplinirea unor condiţii de racordare la reţea a parcului de la Cogealac, se arată într-un comunicat al Transelectrica transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit comunicatului, Eolica Dobrogea cere obligarea în solidar a Transelectrica, a fostului şef al companiei de stat Horia Hăhăianu şi a directorului general adjunct Cornel Ene "la repararea prejudiciului cauzat reclamantei prin refuzul nelegal al încheierii procesului verbal de îndeplinire a condiţiilor suspensive şi continuării executării contractului de racordare, prejudiciu estimatprovizoriu la 118 milioane euro/an". Termenul de judecată este programat pentru 16 martie.

http://www.cotidianul.ro/firma-eolica-dobrogea-a-dat-in-judecata-anre-si-transelectrica-173495/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii