Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmă din Ilfov cu un magazin în Constanţa, amendată cu 3.000 de lei pentru publicitate înşelătoare

ro

26 Jun, 2015 11:38 2216 Marime text
 
SC New Star Fashion Trading SRL, cu sediul social în comuna Dobroieşti, sat Fundeni, judeţul Ilfov, a desfăşurat, în perioada 20 ianuarie – 27 februarie, o campanie de promovare a produselor comercializate prin folosirea unui mesaj publicitar ce conţinea sintagma „Cel mai ieftin“ aflat pe un număr de trei vitrine ale magazinului aparţinând societăţii, situat în Constanţa, pe strada Ştefan cel Mare, numărul 46.
 
Prin utilizarea mesajului publicitar „Cel mai ieftin“ de către SC New Star Fashion Trading SRL, publicul, în calitatea sa de consumator, înţelege că prin achiziţionarea de produse de la societate poate beneficia de cele mai mici preţuri din România la toate produsele aflate în magazin, faţă de preţurile practicate de magazinele cu acelaşi profil, inducând astfel în eroare persoanele cărora li se adresează.
 
Astfel, au fost încălcate de către SC New Star Fashion Trading SRL prevederile art. 4 coroborat cu art. 5 lit. b) din Legea nr. 158/2008 privind publicitatea înşelătoare şi publicitatea comparativă, republicată, fapt pentru care societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare conform art. 11 alin. (1) şi art. 11, alin. (3) din Legea nr. 158/2008 privind publicitatea înşelătoare şi publicitatea comparativă, republicată, prin care se interzice societăţii SC New Star Fashion Trading SRL  să mai folosească astfel de mesaje. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii