Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finalul discuţiei cu Joe Biden Cioloş a obţinut sprijinul SUA pentru întărirea cooperării militare la Marea Neagră

ro

24 May, 2016 22:44 1498 Marime text
Aşa cum vă anunţam mai devreme, premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu vicepreședintele american, Joseph Biden, la Casa Albă. Deşi iniţial se anunţase că va dura 30 de minute, întrevederea celor doi a durat aproximativ o oră și zece minute. La finalul întrevederii la nivel înalt, premierul român a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat că, în contextul summitului NATO de la Varșovia, a solicitat și a obținut sprijinul SUA promisiunea că ”vom fi susținuți pentru întărirea cooperării la Marea Neagră, cooperare militară la nivel naval".
 

"Am explicat demersurile pe care noi le-am făcut deja în colaborare cu Bulgaria și Turcia și am avut promisiunea sprijinului, în cadrul summitului, pentru ca această cooperare la Marea Neagră să fie susținută de NATO", a arătat Cioloș.

Pe de alt parte, Cioloș a spus că a solicitat "sprijinul pentru o brigadă multinațională pe teritoriul României, tot în parteneriat cu Aliați, o brigadă unde România s-a angajat să pună la dispoziție resurse, toate acestea în cadrul sistemului de descurajare și de apărare pe tot flancul estic al Europei, nu doar pe partea de nord-est, ci și pe partea de sud-est".

Întâlnirea cu vicepreședintele american a fost precedată de alte două întrevederi, mai exact una cu secretarul agriculturii, Tom Vilsack și cealaltă cu secretarul comerțului, Penny Pritzker. După discuția cu Biden, Dacian Cioloș urmează să meargă la o masă rotundă cu personalități din mediul de reflecție organizată de Atlantic Council, după cum relatează Agerpres.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii