Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finala Eurovision, urmărită de 195 de milioane de telespectatori din 45 de țări

ro

24 May, 2015 17:00 1417 Marime text
 
Finala celei de-a 60-a ediții a concursului Eurovision, câștigată de reprezentantul Suediei, Mans Zelmerlow, a fost vizionată de 195 de milioane de telespectatori din 45 de țări, printre care și China, care a difuzat în premieră acest eveniment, relatează astăzi Variety.com, potrivit Agerpres.

Zelmerlow a câștigat ediția din acest an a Eurovision cu hitul pop „Heroes", compus de Anton Malmberg Hard af Segerstad, Joy Deb și Linnea Deb. Pe locul al doilea s-a clasat reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, cu melodia "A Million Voices", urmată de reprezentanții Italiei pe locul al treilea.

Suedia câștigă astfel al șaselea trofeu Eurovision, după primul obținut de ABBA în 1974 și ultimul de Loreen în 2012. Zelmerlow a povestit pentru DPA că a primit după victorie aproximativ 500 de mesaje — un nou record personal. Printre numeroasele personalități care l-au felicitat pe artist s-au numărat premierul suedez Stefan Lofven și ministrul de externe Margot Wallstrom.

Potrivit Variety.com, reprezentanții celor 27 de țări prezente în finala Eurovision, între care s-a numărat în premieră și Australia, au cântat în fața unei audiențe de 10.000 de persoane la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.Show-ul, realizat de European Broadcasting Union în colaborare cu radioteleviziunea publică austriacă ORF, a fost prezentat de Arabella Kiesbauer, Alice Tumler și Mirjam Weichselbraun, alături de artistul travestit Conchita Wurst (câștigătorul ediției precedente a Eurovision), și acoperit de la Viena de peste 1.600 de jurnaliști din 85 de țări.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii